RedHack’ten Özgür Uçkan’a söz: Biz bitti demeden bitmeyecek

RedHack bugün kaybettiğimiz Dr. Özgür Uçkan için Twitter’da bir başsağlığı mesajı yayımladı. Mesaj, RedHack'in hesabı Türkiye'de engellendiği için Türkiye'deki Twitter kullanıcıları tarafından görülemedi. Bu ironi, Özgür Uçkan'ın uğruna mücadele ettiği bilişim özgürlüğünün önemini bir kez daha gösterdi.

Haber Merkezi

RedHack, bugün aramızdan ayrılan Dr. Özgür Uçkan için Twitter’da bir başsağlığı mesajı yayımladı. RedHack, mesajında şunları söyledi:

RedHack'in yürüttüğü özgürlük savaşında desteklerini esirgemeyen, düşünür ve aynı zamanda eylem adamı, güzel insan Özgür Uçkan'ı kaybettik. Uzun yıllara varan dostluk ve yol arkadaşlığımızın olduğu sevgili Özgür Uçkan'ın ailesinin, dostlarının ve sevenlerinin başı sağolsun.

Onun da dediği gibi "bazı zamanlar susmak, konuşmaktan daha etkilidir" Sevgili Özgür Uçkan'a sözümüz olsun; Biz bitti demeden bitmeyecek!

RedHack’in Twitter hesabı Türkiye’de askıya alındığı için mesaj, Türkiye’deki bir IP üzerinden Twitter’a bağlanan sosyal medya kullanıcıları tarafından görülemedi. Bu ironinin kendisi, Özgür Uçkan’ın uğruna mücadele ettiği bilişim özgürlüğünün değerini bir kez daha gösterdi. Türkiye'deki kullanıcılar, RedHack'in Özgür Uçkan için yazdıkları yerine yalnızca Twitter'ın aşağıdaki mesajını görebildi.