Meslektaşlarından, Rennan hocaya destek

27 Kasım 2014 Perşembe günü “Evren ve Evrim” konulu son dersini verdikten sonra Foça açık cezaevine girecek olan Ege Üniversitesi Fen Fakülteesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü’ye, meslektaşları bir basın açıklamasıyla destek verdi.

soL - İzmir

EÜ Rektörlüğü bahçesinde toplanan Ege Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği üyeleri, “Pekünlü’nün infazının durdurulmasını ve yeniden adil yargılama yapılmasını talep ediyoruz” dediler.

PEKÜNLÜ’NÜN DAVRANIŞI YASAL

EGÖDER adına konuşan Prof. Dr. Can Ceylan, görevi sırasında türbanlı bir öğrencinin eğitim öğretim hakkını engellemek suçlamasıyla yargılanan Pekünlü’nün adil yargılanma hakkının engellendiğini belirterek, şunları söyledi: “Türban gerek ulusal gerekse AİHM gibi uluslararası mahkemelerin kararlarıyla yasaktır. Türbanın siyasal ve dinsel bir sembol olduğu, laiklik ilkesine aykırı olduğu, türban yasağının temel hak ve özgürlüklerini ihlal etmediği şeklindeki vurgular, bu hukuki kararlarda mevcuttur. Pekünlü, türbanlı öğrencilere halen yürürlükte olan yasaları hatırlatmış ve bu durumu tutanak altına almıştır, yasal düzenlemeler çerçevesinde yasal sorumluluğunu yerine getirmiştir.”

5 KURUMDAN DESTEK

Basın açıklamasına Tüm Öğretim Elemanları Derneği, İzmir Tabip Odası, Eğitim İş Sendikası, DEÜ Öğretim Elemanları Derneği, İÜ Öğretim Üyeleri Derneği ve akademisyen-şair-yazar Ataol Behramoğlu da destek verdi. Açıklama sırasında “Rennan hoca yalnız değildir” ve “Rektör istifa” sloganları atıldı.