Mehmet Müezzinoğlu durmuyor: Erkekler için de en büyük kariyer babalıktır

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, anneliğin bir kadın için en büyük kariyer olduğunu belirttiği sözlerinin arkasında durarak, bu kez de babalığın bir erkek için en büyük kariyer olduğunu söyledi.

DHA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli ziyaretler bulunmak üzere seçim bölgesi Edirne'ye geldi. İstanbul'dan karayoluyla geldiği Edirne'de sabah ilk olarak TÜRGEV'in Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki kız yurduna giden Bakan Müezzinoğlu'nu Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan ve partililer karşıladı.

Kız yurduna giren Bakan Müezzinoğlu, İlim Yayma Cemiyeti, Mimar Sinan Hasan Sezai Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Fatih Öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerle TÜRGEV binasında kahvaltıda buluşarak sohbet etti. Ardından partisinin merkez ilçe teşkilatıyla Devlet Su İşleri 11'inci Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde buluşan Bakan Müezzinoğlu, parti üyelerinin yeni yılını kutladı.

Trakya'ya yapılan yatırımları anlatan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin 'annelik en büyük kariyerdir' açıklamasını hatırlatarak bu konuda tepkiler geldiğini sorması üzerine konuşan 2 çocuk babası Bakan Müezzinoğlu, kendisinden örnek vererek babalığın da erkekler için en büyük kariyer olduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "Allah milyarca beyin vermiş, düşünce tarzı vermiş ve hayat felsefesi, dünya görüşü vermiş. Dolayısıyla Elif Şafak ile aynı düşüneceğim diye bir şey yok. Farklı düşünebilir. Zaten zenginlik buradadır. O farklı düşünecek, ben farklı düşüneceğim. Ama ortak bir noktaya geleceğiz. Analığın üzerinde bir güçlü kariyer görmüyorum. Analık bir insan için en önemli kariyer, kadın için. Ha bir erkek için de, ben kendim için de babalığın üzerinde bir kariyer görmüyorum. Bakanlık da, vekillik de hikaye ama ben iyi bir babaysam, işte en büyük kariyer bu" diye konuştu.

Toplantıyı takip eden bir kadın muhabirin 'Anne olamamışsa kariye yapmamış mıdır?' demesi üzerine ise Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Anne olamayana bizim bir şeyimiz yok ki. Yani biz şimdi anne olamayanı suçlamıyoruz. Ama anneyi değerli kılmak, değerli görmek anne olamayanı suçlu görmek anlamı çıkartıyorsanız o da Elif Şafak gibi sizin farklı görüşünüz. Ona söyleyeceğim bir şey yok. O zaman mühendis olamayanı da suçlu görelim. Doktor olamayanı da suçlu görelim. Öyle şey olmaz" ifadelerini kullandı.