Kırşehir'de Komünist Partiliye ait bir kitabevi yakıldı

Kırşehir'de Komünist Parti üyesine ait bir kitabevi yakıldı. soL'a konuşan kitabevi sahibi molotof atıldığını, kitabevinden çıkmaya çalışırlarken de faşistlerin keserli saldırısına uğradıklarını söyledi.

Serdar Nazım Yüce

Kırşehir'de kent merkezindeki Lise Caddesi'nde bulunan Komünist Parti üyesi S.A.'ya ait Gül Kitabevi faşist bir grup tarafından yakıldı. soL'un ulaştığı S.A. molotoflanan kitapçıdan çıkmaya çalışanlara saldırganlar tarafından keser ve sopalarda saldırıldığını belirtti. Bu saldırı sonucunda kitabevi sahibi S.A.'nın burnu kırıldı, kafası yarıldı. S.A.'nın o sırada kitapevinde bulunan HDP'li dayısı E.O.'nunsa kaburgalarının kırıldığı öğrenildi. Yaralılar kendi imkanlarıyla hastaneye gitti, tedavi altında alındı.

MOLOTOF ATTILAR
Kentin en işlek caddelerinden biri olan Lise Caddesi üzerinde bulunan 2 katlı Gül kitabevi'ne saldıran faşistler, kitabevinin içine 4 molotof attı. Kitabevinin etrafını çeviren faşistlerin molotoflu saldırısı Madımak Katliamı'nı andırır nitelikte görüntülere sahne oldu. soL'a bilgi veren kitabevi sahibi ve KP üyeleri Ankara ve Lise caddeleri üzerinde Kürtlere ait olduğu düşünülen tüm işletmelere saldırıldığını belirttiler. 

SİVİL POLİSLER YÖNLENDİRİYOR
Ulaştığımız kişiler, işletmelere düzenlenen faşist saldırıların sivil polislerin öncülüğünde gerçekleştiğini belirtti. Buna göre şehir merkezinde çok sayıda işletme ateşe verildi veya yağmalandı. Kitabevinin sahibi KP üyesi, kitabeviyle HDP İl binasının Lise Caddesi üzerinde karşılıklı olduklarını, HDP binasına saldırı düzenleyen saldırganların daha sonra kitabevini hedef aldıklarını belirtti.

KİTABEVİ SAHİBİ YARALI
Kitabevi sahibi S.A., içeride bulunan müşterileri olası bir saldırıya karşı tahliye ettiklerini, saldırı sırasında sadece kendisi, dayısı ve 2 kitabevi çalışanının kitabevinde bulunduğunu söyledi.

Kitabevini molotoflayan saldırganların elinde keserlerin bulunduğu, yangından sonra dükkandan çıkan 4 kişiyi keserlerle darp ettikleri öğrenildi. Bu saldırı sonucu, kitabevi sahibi S.A.'nın burnu kırıldı ve kafası yarıldı. Dayı E.O.'nunsa kaburgalarının kırıldığı belirtildi. Yaralılar, saldırıdan sonra hastaneye kendi olanaklarıyla gitti, polisin saldırıya engel olmadığı gibi yardım da etmediği belirtildi.

Gül Kitabevi ise çıkan yangından dolayı kullanılamaz hale geldi.