İşte Türk IŞİD'liler

IŞİD içerisindeki Türkler dün bir video yayınlayarak "Ya bize katılın ya da bulunduğunuz ülkede kıyama kalkın" çağrısı yaptı.

Ankara'daki patlamanın ardından IŞİD içerisindeki Türkler toplu olarak video çekip internette yayımladı. 

IŞİD'in medya organı Al Jazeera Media'da yayınlanan videoda, Türkçe konuşan iki kişi IŞİD'e katılma ve "cihat" çağrısı yapıyor. Yüksek kalitede çekilen videoda IŞİD’li Türklerin sahip olduğu silahlar dikkat çekiyor. 

Ellerinde Amerikan yapımı M-16 piyade tüfeği taşıyan Türklerin neredeyse hepsinde telsiz bulunuyor.

Kendilerini “İslam Devleti’nin Cezire vilayeti Türk mücahitleri” olarak tanımlayan grup 14 kişiden oluşurken aralarında özellikle küçük yaştaki iki kişi ise videoda ön plana çıktı. Videoda, yapılan askeri talimler de gösterildi.

IŞİD’in kontrolü altındaki Cezire veya Rakka bölgesinde çekildiği tahmin edilen videoda militanlar Türkiye hükümetini "tağut" (Allahın hükmünü tanımayan) olarak ilan ediyor.

Bir IŞİD’li Türk, "Her neredeyseniz gelin bize katılın. Bunu yapamayacak durumdaysanız da bulunduğunuz ülkelerde kıyama (ayağa) kalkın" diyor.

Video şu şekilde:

 

Başbakan Davutoğlu'nun "Elimizde canlı bombacıların listesi var. Ama eylem yapmadan tutuklayamayız" şeklinde skandal açıklama yaparken, emniyetteki IŞİD bağlantılı isimler yayınlandı. 

Liste; Mustafa Dokumacı, Hacı Yusuf Kızılbay, Kasım Dere, Mahmut Gazi Dündar, Mehmet Mustafa Çevik, Ömer Deniz Dündar, Yakup Aktulum, Mehmet İşik, Mehmet Taşar, Muhammet Zana Alkan, Ersal Ocak, Mahmut Gazi Tatar, Recep Yaman, Memet İşbar, Salih Küçüktaş ve Suruç eylemcisi Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz’den oluşuyor.