İHH Başkanı 'müjdeledi': Suriye'ye yeni tırlar yolda

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım önümüzdeki 3-4 ay içerisinde Suriye'ye 3 bin tır yollama hedeflerinin olduğunu söyledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, MİT tırlarına ilişkin tartışmaları sürerken bir açıklama yaparak,  önümüzdeki günlerde Suriye'ye daha fazla tır göndereceklerini söyledi. AKP hükümetinin Ortadoğu politikasında önemli bir yeri bulunan İHH’nın Genel Başkanı Yıldırım, Ortadoğu’ya dair de kimi değerlendirmelerde bulundu.

'MÜSLÜMAN KARDEŞLER BİR SİVİL TOPLUM HAREKETİ'
Mısır'daki idam kararlarına değinen Yıldırım, Müslüman Kardeşleri dünyadaki etkisi büyük bir sivil toplum hareketi olarak tanımlarken, "Dünyada 100 milyondan fazla Müslüman'ı harekete geçirme kabiliyetine sahiptirler” dedi.

'SURİYE’YE 3 BİN TIR GÖNDERECEĞİZ'
Yıldırım, Suriye'de son zamanlarda önemli gelişmeler yaşandığını söyleyerek son aylarda Türkiye'den Suriye'ye giden “insani yardımlarda" azalma görüldüğünü belirtti.

Yıldırım, "Buradan çağrıda bulunuyoruz. Suriye halkını, kadınları ve çocukları unutmayın. Orada insanlar bir öğün bile yemek bulamıyor. İsraf etmeyin. İHH olarak 3-4 ay içinde 3 bin tır hedefleyen insani yardım hamlesini başlatıyoruz. Bu yardım organizasyonuna vatandaşlarımızın ilgi göstermesini bekliyorum" dedi.