Gericiler, Güngören'de bir üniversite yurdunu hedef aldı

Güngören'de özel bir öğrenci yurdu gericiler tarafından saldırı altında. Sebep; "Kızlı erkekli kalmak".

GÜNCELLEME 23.27

soL'a konuşan bir öğrenci, sabah saatlerinde bir yurt çalışanının darp edildiğini, akşam ise 2 kız ve 2 erkek öğrencinin kardan adam yaparken gericilerin saldırısına maruz kaldığını, kız öğrencilere ağır hakaretler edildiğini, erkek öğrencilerden birinin ise yine darp edildiğini söyledi. Yurdun içine giren 9 kişilik gerici grup, karma yurt istemediklerini, yurda molotof kokteyli atacaklarını söyleyerek öğrencileri tehdit etti. Öğrenci, polislerin arka sokaktaki merkezlerinden yurda gelmelerinin 2,5 saat sürdüğünü söyledi.

Öğrenciler, yurdun dışına tek başına çıkmak istemediklerini, gericilerin kendilerine pusu kurabileceğini, bir süredir benzer saldırıları yaşadıklarını belirtiyorlar.


GÜNCELLEME 23.24

Olay yerine gelen polislerin, yurdun kamera kayıtlarını inceledeği belirtiliyor.


İstanbul'da Güngören Konuş Yüksek Öğrenim Yurdu önünde, bir kız ve erkek öğrenci gericilerin hedefi oldu. Yurdun, karma yurt olmasından rahatsız olan gericiler, binaya sokaktan kazıdıkları buz parçalarını atıyorlar.

Öğrencilerin aktardığı bilgiye göre; yurda saldıranlar "Kızlı erkekli burada kalamazsınız" diyorlar. Polisin olay yerine çağırıldığı, ancak ahlen gelmediği belirtiliyor.

Yurt içinde de 60 kadar öğrenci, kapının arkasında bekliyor.

Ayrıntılar gelecek...