Doktordan hastaya: Kolunuz, başınız açık geziyorsunuz nazar değiyor

İstanbul'da hastaneye giden Zübeyde Balcı isimli kadına, doktorun "siz kolunuz başınız açık gezerseniz, nazar değer. Bize Allah'ın lütfettiği bazı şeyler var" dediği iddia edildi.

DHA

Baş ve boyun ağrısı nedeniyle Eyüp Devlet Hastanesi'nin Nöroloji bölümüne giden Zübeyde Balcı isimli yurttaş, 1 ay önce göreve başlayan uzman kadın doktor N.N.K. tarafından, kıyafetlerinin açık olduğu gerekçesiyle dini söylemler üzerinden taciz edildiğini iddia etti.

'KOLUNUZ BAŞINIZ AÇIK GEZİYORSUNUZ, NAZAR DEĞİYOR'
Balcı, doktorun "bize Allah'ın lütfettiği bazı şeyler var. Bunları yaşamıyorsunuz. Siz kolunuz başınız açık gezerseniz, dışarıda böyle dolaştığınız sürece herkes size bakar. Onun için siz nazardan böyle oluyorsunuz" dediğini ve kendisini bunun üzerine "ben İslamiyet dersi almaya gelmedim" diyerek cevap verdiğini söyledi.

'SİZİN İÇİNİZE VESVESE KAÇMIŞ'
Zübeyde Balcı kadın doktorla arasındaki diyaloğu “doktor bana 'Allah'ın bize sunmuş olduğu bazı şeyler vardır. Siz [uzman-doktordan-vaaz-gibi-teshis-54768-1.] bunları yerine getirmiyorsunuz. Sizin içinize vesvese kaçmış. Vaziyetinize bir bakın. İslamiyeti yaşamadığınız için, kol bacak açık gezdiğiniz için, cilalı boyalı... o yüzden öyle ağrılarınız var. Siz hasta falan değilsiniz' dedi ve hadislerle açıklamalar yaptı" şeklinde anlattı.

15 YAŞINDA ERKEK ÇOCUĞUNA 'ORUCUM BOZULUR' DİYE BAKMADI 
Balcı'nın, doktordan şikâyetçi olacağını söylemesi üzerine doktorun kendisine, "çık çık çık Allah selametlik versin" dediğini ifade etti. Başka hastaların da bu tartışmaya şahit olduğunu söyleyen Balcı, başhekimliğe şikâyet için gittiğinde bir başka hastanın da aynı doktoru şikâyet ettiğini söyledi. Diğer şikâyetin sebebi de doktorun, orucunun bozulacağını öne sürerek 15 yaşındaki erkek çocuğu muayene etmemesiydi. 

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK
İddiaların odağındaki doktor konuşmak istemedi. İki hastanın şikâyetleri doğrultusunda hastane yönetimi, bahsi geçen doktorla ilgili idari inceleme başlattı. Ayrıca Zübeyde Balcı'nın doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.