Demirtaş'tan 1 Mayıs açıklaması: Müslümanlar Kabe'ye, Museviler Kudüs'e, işçiler Taksim'e

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Müslümanlar Kabe'ye giderler hacı olmak için, Museviler Kudüs'e giderler. Onun dışında hiçbir yerde onu yapamazsanız. Dini bir inanç açısından söylemiyorum ama işçi açısından da Taksim olmazsa olmaz bir yerdir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenleri anmak için Kazancı Yokuşu'nda düzenlenen programa katıldı. Burada konuşan Demirtaş, "Taksim'i yasaklamak 1 Mayıs'ı yasaklamaktır. Sayın Başbakan'a çağrı yapıyorum; seçim öncesinde gelin şu 1 Mayıs'ta işçiler bayramı bayram gibi kutlasınlar" dedi. 

Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Müslümanlar Kabe'ye giderler hacı olmak için, Museviler Kudüs'e giderler. Dini inançların merkezleri mabetleri vardır. Onun dışında hiçbir yerde onu yapamazsanız. Dini bir inanç açısından söylemiyorum ama işçi açısından da Taksim olmazsa olmaz bir yerdir. Burada anma yapılamazsa o yıl Türkiye'de 1 Mayıs kutlanmamış sayılır. 1 Mayıs şehitleri anılmamış sayılır. Taksim'i yasaklamak 1 Mayıs'ı yasaklamaktır. Sayın Başbakan'a çağrı yapıyorum seçim öncesinde gelin şu 1 Mayıs'ta işçiler bayramı bayram gibi kutlasınlar. Anmasını da 1977 1 Mayıs'ının anısına uygun bir şekilde gerçekleştirsinler. Bizler de siyasiler olarak işçilerimizin bu anmasında dayanışmasında yanlarında olalım. Biz HDP olarak işçi emekçi sendikalarının, meslek örgütlerinin bu tutumunun çok haklı olduğunu düşünüyoruz. En küçük bir şiddet olmaması için de çaba sarf edeceğiz."