Demirel'i nasıl bilirdiniz ya da 11 maddede Süleyman Demirel

Kenan Evren'in ölümünden kısa süre sonra Süleyman Demirel de dün hayatını kaybetti. Medyanın ve siyasetçilerin neredeyse tamamının ardından gözyaşları döktüğü Demirel'i çok iyi tanıyoruz. İşte madde madde Demirel...

Haber Merkezi

1- İlk madde kuşkusuz Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam oylaması. Oylamadan evet çıkması için Demirel'in Meclis'teki sandalyesinden doğrulup partisinin grubuna tek tek göz gezdirmesi ve hayır oyu veren var mı diye bakması Demirel'in akıllarda en çok kalan anlarından biri olacak.

2- Faşist grupların işlediği cinayetler sonrası "Bana sağcılar cinayet işliyor dedirtemezsiniz" diyen Demirel, o dönem kontrgerillanın da en büyük savunucularından biri olmuştu.

3- Emekçilerin, gençlerin eylemleri sonrası "Yollar yürümekle aşınmaz" diyen de Demirel'di.

4- Demirel yolsuzlukla da ülke sağının temsilcilerinden biriydi. İLKSAN yolsuzluğu ortaya çıktığında “Parayı verdimse ben verdim, ne olmuş?” diyen yine Demirel olmuştu.

5- "Elektriğin komünisti mi olur?" sözü de Süleyman Demirel'in...

6- "Said Nursi büyük âlimdir, Büyük âlim değildir diyenin alnını karışlarım."

7- Türkiye ABD üsleriyle donatıldığı günlerde şu sözleri söyleyen de Demirel olmuştu: Türkiye'de üs yoktur. Ortak savunma amacıyla kurulmuş tesisler vardır.

8- Başbakan Bülent Ecevit’i hedef göstererek "Bunların sonu da Allende gibi olacak" demişti.

9- 17 Ağustos depremi sonrası: "Binaenaleyh Türkiye'nin altı çürüktür, Türkiye'nin altı çürüktür diye bırakıp gidecek değiliz, bununla yaşamasını öğreneceğiz."

10- Çorum'da Alevi ve solcuların katledilmesi sonrası gelen bir soruya "Çorum'u bırakın, Fatsa'ya bakın" diye yanıt veren de Demirel'di.

11- Son maddeyi ise Fikret Kızılok'a bırakıyoruz: