Davutoğlu da polisi kutladı, yayın yasağını savundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ölümlere neden olan operasyon nedeniyle polisi kutlarken yayın yasağını da savundu.

Haber Merkezi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün yaşanan "rehine" olayına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Açıklamadan notlar şöyle:

Teröristler savcımızı rehin alıp, uzun süre rehin tuttuktan sonra onun şehadetine neden olacak bir terör eylemine imza attılar. 

Kriz yönetimi sürecine geçtik. İlgili bakanlar ve güvenlik yetkililerimizle kriz masası kurduk. 

Operasyonda gözettiğimiz 2 ana amacımız vardı: Savcının zarar görmemesi için her türlü çalışmanın yapılması, aksi takdirde en etkili şekilde müdahale edilmesi. 

Her türlü terörle mücadele çabası saatlerce gösterilmiştir. Saat 20:24'te müzakereler esnasında silah seslerinin gelmesi üzerine operasyon başladı ve 20:25'te başlayan operasyon kısa sürede noktalandı. 

terör bir insanlık suçudur. Masum insanlara dönük yapılan terör eylemleri karşısında toplumlar büyük bir dayanışma örneği sergilerler. Devlet olarak bu saldırıyı yalnızca savcılara dönük bir saldırı olarak değil, seçimler öncesinde Türk demokrasisine karşı bir saldırı olarak görüyoruz. Kahraman savcımızın şehit düşmesi karşısında tüm toplumumuzu dayanışmaya çağırıyorum. 

Emniyet görevlilerimize teşekkür ediyorum. 

Bir yayın yasağı uygulandı. Bu tüm dünyada uygulanan bir yöntemdir. Eylemcilerin propaganda yapmasını engellemek için kullanılan yaygın bir yöntemdir. Savcımıza ait resimlerin kullanılması teröre karşı dayanışmamızı zedeleyecek etkisi olmuştur. 

Önümüzdeki dönem kritik bir süreçtir. Seçim döneminde bazı provokasyonlarla karşı karşıya kalmamız durumunda tüm siyasi partilerin teröre karşı dayanışma içinde olmalıyız. 

Güvenlik ve özgürlüklerin bir arada gerçekleşmesi gerekiyor. 

Olayın seyri tümüyle araştırılacak ve benzer olayların önlenmesi için gerekli tedbirler alınacaktır. Silahın bir avukat giysisi içinde sokulması söz konsudur. 

Gelen sorular üzerine "Avukatlara ilişkin gerekirse yasa çıkaracağız, adliyeler özel güvenlik ile değil polis tarafından korunacak. Avukatlar x-rayden geçecek" diyen Ahmet Davutoğlu, müzakerelerin neden tıkandığı sorusuna yanıt vermedi.