Çorlu tren kazasında bilirkişilerin 'asıl kusurlu' dediği 4 kişi serbest bırakıldı, aileler tepkili...

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz'da meydana gelen ve 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasında 'asıl kusurlu' olduğu belirtilen 4 kişi bugün mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Kazada kızını kaybeden Saim Bilgin, karara ilişkin soL'a yaptığı açıklamada, 'Bu kadar kolay mı, kimse cezasını çekmeyecek mi? Tüm sorumlular cezasını çekene kadar mücadele edeceğiz.…

Ali Ufuk Arikan

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde büyük ihmaller sonucunda meydana gelen tran kazası faciasında 25 kişi yaşamını yitirmiş, 340 yolcu da yaralanmıştı.

Olayı soruşturan Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın oluşturduğu bilirkişi heyetinin kazayla ilgili hazırladıkları raporda "asıl kusurlu" oldukları belirtilen Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Yol Bakım Onarım Şefi Özkan Polat, Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile Köprüler Şefi Çetin Yıldırım, adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. 

'BU KADAR KOLAY MI? BİZİM YAVRULARIMIZ ÖLDÜ'

Kazada kızı Bihter Bilgin'i yitiren baba Saim Bilgin, soL'a yaptığı açıklamada karara tepki gösterdi.

Karara itiraz edeceklerini, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceklerini belirten baba Bilgin, "Benim kimseden bir korkum yok, benim parayla pulla işim yok, burada kim suçluysa hepsi cezasını çekecek, bunu istiyorum" dedi.

"Burada insanlar ölmüş, büyük bir acı var" diyen Bilgin, "Doğal afet, verelim parayı gitsinler diye düşünülüyor... Bu kadar kolay mı, kimse cezasını çekmeyecek mi? Tüm sorumlular cezasını çekene kadar mücadele edeceğiz. Bizim yavrularımız öldü" ifadelerini kullandı.

'MECLİS'TE BİZLE GÖRÜŞMEDİLER'

Saim Bilgin, "Kızımın 14-15 takdir belgesi var, şu an onlar karşımda. Yıllardır kahve işletiyorum, vergimi ödüyorum. Ben işimi düzgün yapıyorsam herkes yapmak zorunda. Yok öyle suçluları serbest bırakmak. Geçtiğimiz gün Meclis'e geldik, AKP, MHP, İyi Parti bizimle görüşmedi. Derdimizi anlatalım dedik, grup toplantısıymış, yoğunlukmuş dediler. Derdimizi bile anlatamadık" diye konuştu.


soL HD ekibinin faciaya ilişkin hazırladığı haber filmi: 'Gök Gürültüsü Değilmiş'