Bülent Arınç'tan ilginç açıklamalar: Yezid’den daha fazla cinayet işliyorlar

AKP'nin önemli isimlerinden olan Bülent Arınç, "Birlikte siyaset yaptığınız insanlarla aranıza buzdan duvarlar girmişse ara vermenin zamanı gelmiştir" dedi.

AKP'nin kurucularından Bülent Arınç, AKP'den milletvekili adayı olmamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'te 'Hafta Sonu' programına katılan Arınç, "Benim muhatabım partimizin genel başkanıdır. Kendime göre sebeplerimi ifade ettim, özür diledim, beni bağışlamalarını söyledim. Partide aktif bir göreve hayır dedim. Bir gece 12’den 4’e kadar görüşmemiz oldu. Bana hak verdi" dedi.

"Birlikte siyaset yaptığınız insanlarla aranıza buzdan duvarlar girmişse ara vermenin zamanı gelmiştir" diyen Arınç, sözlerinin yoruma açık olduğunu belirterek, "İnsan yol arkadaşını çok iyi seçmelidir" ifadelerini kullandı.

Arınç'ın açıklamaları şöyle:

Biraz kendimize dönmenin çok iyi olacağını düşündüm. Hüseyin Çelik der ki, bir Kızıldereli kabilesi atları son sürat toplamışlar gidiyorlar. Sonra kabile reisi elini kaldırıp ‘duur’ demiş. E sormuşlar ne oldu diye? Demiş ki: O kadar süratli koşuyoruz ki ruhlarımız geride kaldı. Benim durumum da ona benziyor. Biraz toplanalım kendimize gelelim. Okumak, lazım. Heyecanımı kaybettiğimiz söyleyebilirim. Birilerine karşı sevgim biraz azalmış olabilir.
İnsanlar, sevgiyle hayatta durabiliyorlar. Birbirimize olan bağlımızla, kol kola olmak hayatta insanı tutabiliyor. Burada insanı bir azalma olduysa, kabahatin kimde olduğu önemli değil. Birlikte siyaset yaptığınız insanlarla aranıza buzdan duvarlar girmişse ara vermenin zamanı gelmiştir. Konuşmalarım açıktır, yoruma açıktır. İnsan yol arkadaşını çok iyi seçmelidir.
Bir rüzgar araya girip arkadaşlarınız yeni arkadaşlar bulursa, hayat dinamik, size düşen şey bir kenarda kalmak, yeni arkadaşlarla yola devam etmesini temin etmektir. Onları üzmemek adına.

Yola çıkarken birlikte karar verdiğiniz noktadan farklı bir noktada olursanız, gönül almalar fazla işe yaramaz. Burada lider pozisyonda olanın güçlü olması icap eder. Sizin ayak bağı olmamanız gerekir. Çok özele girmeden iktifa etmemiz lazım. Yeni değerlendirmelere ihtiyaç olabilir, 7 Haziran birilerimizin aklını başına getirilmesi gerek.

ALBAYRAK'A SERT YANIT

Arınç, program esnasında Star gazetesi genel yayın yönetmeni Nuh Albayrak'ın kendisine yönelik Twitter'dan yaptığı yorumlara sert yanıt verdi.

Arınç, Albayrak'a yanıtında şu ifadeleri kullandı:

Özel bir maksatla gelmiş değilim. Sizi çok seviyorum, kanalınızın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kendilerine malum bazı yasaklara tabi değilim. Buradan da haber olsun, şimdiden tweetlerine hazırlık yapsın. İnsanların kalplerinde, gönüllerinde birbirine doğduğu bağlılıktır. Karşılıklı olan sevgide birilerine olan sevgimi kaybetmişsem, karşımdaki kişinin daha çok kaybetmiş olması lazım. Sayın Albayrak bilir de, ifade etmekten çekinir.

İki, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin’in başları gövdelerinden ayrıldı. Karşılarında Yezid vardı. Yezid için alçakça şehit edildi dememi şuurlu bir müminlik olarak görmüyorsa bir şey demiyorum. Sayın Albayrak daha iyi mümindir. Müminler cinayet işlemez mi? İşler. Dine bakılmaz bu konuda. Bu nasihatlarını başkalarına yapsın. Onlar da Yezid kadar olmasa bile, yazarlarımız-çizerlerimiz Yezid’den daha fazla cinayet işliyorlar. Ellerinde mızrak yok ama insanların haysiyetlerine o kadar alçakça saldırıyorlar ki, Yezid bunları görse kıskanırdı.

BEŞİNCİ PARTİ

Şimdi de AK Parti sonrası ve AK Parti içerisinden yeni parti çıkarmak isteyenlere her zaman karşı duran biriyim. Erkan Mumcu partiden ayrıldı, hem partimizden hem CHP'den bazı vekilleri aldı grup kurdu. Erkan Mumcu'yu partiye getiren ben değilim. Ona rağmen partimiz dimdik kaldı. Başka partiden ayrılıklar olmuştu. Şunu söylemek istiyorum. Ben Meral Akşener'i çok severim. AK Parti'nin kurucusu olacaktı, Afyon'daki toplantıya gelecekti gelemedi. Saygı duyduk. Lojmanlardan da komşumuzdur. Aile hayatı da çok düzgündür. Son zamanlarda edepsizin birisi kötü bir şey deyince ona sahip çıkan da birisiyim. Bir yerde oturmuş ve sohbet etmiş değiliz. Bugün itibariyle telefon konuşmalarımız çok oldu.

Abdüllatif Şener 40 senelik dostumuzdur. Sonra siyasette buluştuk. O 91'de ben 95'te vekil oldum. AK Parti'den ayrıldığından bu yana bir araya gelmiş değiliz. Aramızdaki ayrılık bu kadar derinleşti. Gelirken çok iyi giderken çok kötü diyenlerden değilim ben. Beşinci parti olabilir mi? Siyasette her şey olur. Ben bunu başka partilerden beklerim. MHP 15 ve 15'in altına düşerse, 'bu partiye yazık olur' diyecek gerçek milliyetçilerin başka bir parti kurması ihtimal. Kılıçdaroğlu 30'un altında kalırsa, o zaman parti içinde sorgulanacaktır. Pusuda bekleyenler vardır. Ya kurultayla görevden atacaklar veya bir başka ulusal temelli daha çok Atatürkçü sol bir parti kurulabilecektir.

HDP 11'lerin altına düşerse, HDP'nin içersinden PKK ile doğrudan ilgili olmayan liberal diyebileceğimiz kişilerin ayrılıp parti olarak hareket edebilir.

AK Parti için böyle bir şey yok mudur? Yoktur dersek siyasetin doğasına aykırı olur. Ama AK Parti'den başka parti çıkma ihtimali yüzde 1 bile değildir. Ama diğer partilerin yüzde 50'nin üzerindedir.

GÜL NE YAPACAK?

Benim gibi yapacak. Dua edecek AK Parti için. AK Parti'yi sahiplenecek. Yalnız şununla bizi imtihan etmesinler. "Onlar zaten böyle bir şey yapmazlar" diye üstümüze geliyorlar. Ama şunu söylerlerse etkili olurlar, tavsiye etmem de. "Bir araya gelseler ne olacak, parti kursalar ne olacaklar" demeye kalkarsalar onlar düşünsün. 

Bizden şüphe duyulacak insanlar, geçmişte AK Parti'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a bombalar yağdıranlar, şimdi tamamen duygusal ilişkilerle sevgilerini ortaya çıkartıp, şarjör boşaltmaya kalkanlardır. 

TRT AMBARGOSU
TRT iki yıldır, diğer kanallar bir yıldır bana ambargo uyguluyor.