Binali Yıldırım'dan Erdoğan'a 'seçim' övgüsü: Erdoğan sihirbaz değil, ustadır

AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 1 Kasım seçiminin gerçek mimarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım 1 Kasım seçimlerinin asıl mimarının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söylediği konuşmasında, Erdoğan'ın siyasi sihirbaz değil, siyasetin ustası olduğunu iddia etti.

Katıldığı bir programda konuşan Yıldırım, 1 Kasım seçimine değinerek şunları söyledi:

"Ak Parti hareketinin doğal lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu başarının gerçek mimarıdır. Onun vizyonu ile çıktığımız bu yolda başbakanımız, genel başkanımız başta olmak üzere, bütün teşkilatlarımız, bütün adaylarımız, bütün belediye başkanlarımız el ele vererek, kadınlarımız gençlerimiz aynı heyecanla aynı sevinçle bir olarak beraber olarak Türkiye’de ve Erzincan’da yeniden destan yazdı."

AKP’nin iktidardan düştüğü için bayram yapanların sevincinin sadece 4 ay sürdüğünü anlatan Yıldırım şimdi de milletin bayram yaptığını iddia etti.

Türkiye’de  başkanlık sisteminin mutlaka konuşulması gerektiğini ifade eden Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başkanlık sistemi deyince 7 Haziran öncesi kara bir propaganda yapıldı. ‘Başkanlık sistemi diktatörlüktür, Recep Tayyip Erdoğan kendisi için başkanlık istiyor’ diye. Kardeşim 10 Ağustos 2014 Cumhuriyet tarihinde hiçbir faniye nasip olamayacak kadar 14 parti karşısında blok oluşturmasına rağmen yüzde 52 millet desteği ile cumhurun başkanı olmuş daha ne olacak. Ama Türkiye’nin ihtiyacı eğer istikrarsa, eğer güçlü siyasi iktidarsa bunun yolu başkanlıktır. Bu sistem Türkiye’nin geleceği için tartışılmalıdır, gerçek yönleri ile konuşulmalıdır."

Avrupa ve Amerika’nın bilinen siyasetçilerinin Erdoğan’ı ’siyasi sihirbaz’ olarak nitelendirdiğine öne süren Yıldırım, Cumhurbaşkanının siyasi sihirbaz değil, siyasetin ustası olduğunu söyledi. 

Erdoğan’ın ülkeyi 4 ayda kaostan, istikrarsızlıktan ve moral bozukluğundan tekrar istikrara, güvene, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe getirmeyi başardığını savunan Binali Yıldırım, "Millet 2 Kasım sabahı güzel bir nefes aldı, rahatladı. Herkesin kafasında birçok soru vardı, hepsi bitti. Seçimler oldu, içerdekiler de dışarıdakiler de mosmor oldu" dedi. Yıldırım, "Türkiye'nin ihtiyacı eğer istikrarsa bunun yolu başkanlıktır" görüşünü savundu.