Bilal'in TÜRGEV'i ile Milli Eğitim Bakanlığı artık resmen ortak!

Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu TÜRGEV'de her türlü sosyal, kültürel, sportif, mesleki ve teknik kurs verilecek. İmzalanan protokole göre eğitim, öğretmenlerin maaşları, organizasyon, uygulama ve sertifika ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarına da adı karışan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen ortak oldu.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, daha önce eğitimle ilgili toplantılara davet ettikleri Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’i ile Bakan Nabi Avcı yönetimindeki MEB, 6 Kasım’da işbirliği protokolü imzaladı.

Üç yıl süreyle geçerli olacak protokol kapsamındaki kurslar, TÜRGEV’in yurtlarında yapılacak. TÜRGEV yurtlarında açılacak kurslarla ilgili her türlü planlama, uygulama ve organizasyonu Halk Eğitim Merkezleri ve Milli Eğitim Müdürlükleri yürütecek.

PROTOKOL DIŞI EĞİTİM DE VERİLEBİLECEK

Kurslarda ihtiyaç duyulan tüm eğitimciler bakanlık personelinden karşılanacak. Öğretmenlerin ücretleri de bakanlık tarafından karşılanacak. Kursları başarıyla bitiren kursiyerlere MEB onaylı sertifika verilecek.

Protokol kapsamında "Taraflar, bu protokol dışında da eğitim alanında ortak projeler geliştirip uygulayabilir" maddesi de hükme bağlandı. Böylece protokol konusuyla ilgisi olmayan eğitime dair tüm alanlarda da MEB, kapılarını TÜRGEV’e açacak.

MUSA KART'IN KARİKATÜRÜ NEREDEYSE GERÇEK OLDU!

Karikatürist Musa Kart, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların müdürleriyle toplantı yapan Bilal Erdoğan'ı ve buna izin veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı eleştirmek için geçen Nisan ayında şu karikatürü çizmişti: