BHH: AKP'yi İzmir'de Haziran korkusu sardı...

13 Şubat'ta gerçekleşecek boykota ilişkin İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu'nun okullara gönderdiği tehdit yazısına Birleşik Haziran Hareketi'nden yanıt geldi.

Laik ve bilimsel eğitim için 13 Şubat'ta düzenlenecek boykotun AKP'nin valileri tarafından hedef alınması üzerine BHH İzmir'den konuya ilişkin bir açıklama geldi.

AKP'yi Haziran korkusunun sardığına vurgu yapılan açıklamada, "Vali yardımcısı Harputlu elinde yoklama kağıdıyla, gericiliğe karşı ayağa kalkan İzmirlileri izlemekle yetinecek!" denildi.

Açıklama şu şekilde:

AKP'yi İzmir'de Haziran Korkusu Sardı...

İzmir'de Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yolladığı "gizli" ibareli yazıda yer alan; Birleşik Haziran Hareketi'nin, 13 Şubat’ta, “laik ve bilimsel eğitim için ayaktayız” kampanyası kapsamında gerçekleştireceği okul boykotuna katılacak 'milli eğitim personeli' ve 'öğrenciler'e disiplin işlemi yapılması yönündeki talimatı bugün ortaya çıktı.

Harputlu yazısında, “BHH isimli yapılanmanın izleyeceği yol ile mücadele yönteminin sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başbakan ile Ak Parti politikalarının karşıtı” olduğunu, “Boykotlarda Gezi Parkı eylemlerini yeniden canlandırmak ve genel seçimler öncesi karmaşa yaşanmasına sebebiyet vermek” istenildiğini savundu.

Anlaşılan Harputlu, dersine iyi çalışmış... BHH'nin, Erdoğan, Davutoğlu ve AKP karşıtı olduğunu hemen anlayıvermiş.

Birleşik Haziran Hareketi, Türkiyenin dört bir yanında olduğu gibi İzmir'de de eğitimin gericileştirilmesine karşı laik ve bilimsel eğitim mücadelesini yükseltiyor.

Daha dün, 9/13 Şubat Boykot haftasının ilk gününde Buca/Gediz'deki Hüseyin Avni Ateşoğlu İlkokulunun imam-hatipleştirilmesine karşı gerçekleştirilen eylem kazanımla sonuçlandı, okulun ek binasının imam-hatip olarak kullanılması engellendi.

Ve İzmir halkının gericiliğe karşı mücadelesi AKP görevlilerini harekete geçirdi. Sanıyorlar ki şantajla, tehditle, öğretmenleri, öğrencileri, İzmirlileri korkutacaklar!

Çok beklerler...

13 Şubat'ta İzmir, gerici eğitim sistemine karşı büyük bir boykota sahne olacak.

Boykotla birlikte bir çok ilçede onlarca semtte alternatif eğitim noktaları kurulacak. Çocuklar AKP karanlığıyla, dinsel dogmalarla değil, bilimle, sanatla, oyunla buluşacak. Liseliler konuşacak, tartışacak, sokağa çıkacak. İzmir'in aydın öğretmenleri, meydanlarda sesini yükseltecek. Ve İzmir halkı "Bilimsel ve Laik Eğitim için" ayağa kalkan on binleri yalnız bırakmayacak.

Vali yardımcısı Harputlu ise elinde yoklama kağıdıyla, gericiliğe karşı ayağa kalkan İzmirlileri izlemekle yetinecek!

Birleşik Haziran Hareketi

İZMİR