6 ay boyunca işkence gördü, 22 kilo verdi, tutuklandı

Halkın Hukuk Bürosu, müvekilleri Ayten Öztürk'ün 8 Mart tarihinde Lübnan Havalimanında gözaltına alınıp 13 Mart tarihinde Türkiye'ye iade edildiğini açıklarken, iadenin ardından Öztürk'ten aylarca haber alınamadığını duyurdu. Büro'dan yapılan açıklamada, Öztürk'ün işkenceye maruz kaldığı belirtildi.

8 Mart tarihinde Lübnan Havalimanında gözaltına alınıp 13 Mart tarihinde Türkiye'ye iade edildiği belirtilen Ayten Öztürk'ün işkenceye maruz kaldığı açıklandı.

Halkın Hukuk Bürosu tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Müvekkillimiz Ayten Öztürk, 8 Mart tarihinde Lübnan Havalimanında gözaltına alınıp 13 Mart tarihinde Türkiye'ye iade edilmiştir. 13 Mart-28 Ağustos arasında Kontrgerilla'nın elinde tutulmuş. İşbirliği yapmayı reddettiği için her türlü işkenceye maruz kalmıştır. Ayten Öztürk, 28 Ağustos günü akşam saatlerinde bulunduğu yerden alınıp bir buçuk saatlik bir yolculuk sonunda bir araziye bırakılmıştır. Ankara siyasi polisi Ayten Öztürk'ü kontrgerilladan bu araziden teslim almıştır. Gözaltına alındığından bu yana 22 kilo vermiştir" denildi.

Öztürk'ün çıkarıldığı sorgu hakimliğince tutuklandığı belirtilirken, "Ayten Öztürk'ün işkence beyanları, ne savcılıkta ne de sorgu aşamasında savcı ve hakim tarafından dinlenilmemiştir. Avukatlarının ve kendisinin beyanları tutanağa geçirilmemiştir" ifadeleri kullanıldı.