Valilik TKP'nin 'Sarraf davası ve yolsuzluklar' söyleşisini yasakladı: Bu ne korku!

Sarraf davası, off-shore belgeleri ve yolsuzluklar konusunda sohbet etmek bile yasak... Ankara Valiliği, Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komite üyesi Özgür Şen'in konuşmacı olacağı "Sarraf davası, off-shore belgeleri, yolsuzluklar: Halk ne yapmalı?" başlıklı etkinliği yasakladı. Son günlerin en önemli gündem maddelerinin ele alınacağı TKP toplantısının yasaklanması, AKP…

Haber Merkezi

Ankara Valiliği, Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komite üyesi Özgür Şen'in konuşmacı olacağı "Sarraf davası, off-shore belgeleri, yolsuzluklar: Halk ne yapmalı?" başlıklı etkinliği yasakladı. 

Son günlerin en önemli gündem maddelerinin ele alınacağı TKP toplantısının yasaklanması, AKP iktidarının korkusunu gözler önüne serdi. 

KORKU BACAYI SARDI

Dikmen'deki Nâzım Hikmet Kültür Merkezinde bu akşam (7 Aralık Perşembe) saat 19.30'da gerçekleştirilecek olan ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komite üyesi Özgür Şen'in konuşması olacağı etkinlik Ankara Valisi Ercan Topaca tarafından yasaklandı.

Vali Ercan Topaca imzasıyla gönderilen yazıda, söz konusu etkinliğin halkı kin ve düşmanlığa tahrik edeceği savunuldu. OHAL kanununun 11'nci maddesinin k ve m bendince etkinliğin yasaklandığının ifade edildiği resmi yazıda, yasağa uyulmaması haline adli ve idari işlem yapılacağı vurgulandı. 

ETKİNLİK BÖYLE DUYURULMUŞTU

TKP Merkez Komite üyesi Özgür Şen'in konuşmacı olarak katılacağı sohbet toplantısının duyurusu şu şekilde yapılmıştı: