Türkiye Everest Takımı, Fidel'le vedalaştı

Türkiye Everest Takımı, Fidel için Küba Büyükelçiliği'ne taziye ziyaretinde bulundu.

2006'da Everest'in zirvesine ulaşan Türkiye Everest Takımı, bugün Fidel için Küba Büyükelçiliği'ne taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyarete, Küba'nın La Colmenita kumpanyasında dans eden, şarkı söyleyen, tiyatro yapan kardeşlerinin kostümlerini giyen ve Fidel için resim yapan çocuklarıyla birlikte gelen ekip, Fidel için açılan taziye defterine şunları yazdı;

Sevgili Fidel, bundan 10 yıl önce 2006'da, yılların mücadelesinde yorulmuş bedenine kulak verip, yenilmeden düşmeden yoldaşlarının yanı başında kenara çekilmeye karar verdin. O yıl, bir kez daha sen yendin.

Aynı yıl, biz de dünyanın tepesine ulaşmıştık. Dönüşte sana, bize en yükseğe kadar eşlik eden Küba bayrağı ile zirve fotoğrafımızı göndermiş, "vamos bien", iyi gidiyoruz demiştik. 

Şimdi 10 yıl sonra Küba'yı ve devrimi, halkına ve yoldaşlarına emanet edip gitmeye karar verdin. Seni uğurlayan milyonları görünce anlıyoruz ki, yine yendin.

Güle güle yoldaş! Biz devam edeceğiz, senin Küba'nın varlığının güveniyle daha iyiye gideceğiz. Zafere kadar daima!

Türkiye Everest Takımı

Çocukların Fidel için yaptığı resim. Elçilik çalışanları, resmin de taziye defteri ile birlikte Küba'ya gönderileceğini söyledi.

Sporcular taziye defterine, zirvede çektikleri fotoğrafı da eklediler.