TKP'den 'Afrin' açıklaması: Çekin Suriye’den elinizi!

Türkiye Komünist Partisi, Afrin operasyonuna ilişkin, "AKP hükümeti ve onun 'Şam’da namaz kılmak' sevdalısı lideri, bugünkü operasyonu neyle açıklarsa açıklasın, Suriye’nin çıkar bölgelerine bölünmesini isteyen emperyalist planlara hizmet etmektedir. Suriye, emperyalist projelerden, büyük güçler arası çıkar çatışmalarından ve bölgenin gerici güçlerinden arındırılmalıdır. Bunu…

Haber Merkezi

Afrin'e yönelik başlayan operasyona ilişkin TKP'den açıklama geldi.

Açıklamada, "Halkımızın hamasete, milliyetçi demagojiye karnı toktur. Suriye, emperyalist projelerden, büyük güçler arası çıkar çatışmalarından ve bölgenin gerici güçlerinden arındırılmalıdır. Bunu yapacak olan da Suriye halkıdır. Bu yüzden diyoruz ki, çekin Suriye’den elinizi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle:

Çekin Suriye’den elinizi

AKP hükümeti ve onun “Şam’da namaz kılmak” sevdalısı lideri, bugünkü operasyonu neyle açıklarsa açıklasın, Suriye’nin çıkar bölgelerine bölünmesini isteyen emperyalist planlara hizmet etmektedir. Suriye, emperyalist projelerden, büyük güçler arası çıkar çatışmalarından ve bölgenin gerici güçlerinden arındırılmalıdır. Bunu yapacak olan da Suriye halkıdır.

Suriye, emperyalist projelerin tetiklediği ve bölgenin hemen bütün gerici unsurlarının harekete geçtiği bir iç savaşa sürüklendikten sonra şimdi irili ufaklı bütün güçlerin kanlı oyun alanına dönüşmüş durumda.

Başından beri bir yandan emperyalist projelerde önemli görevler üstlenirken bir yandan da bu projelere kendi siyasi, ekonomik ve ideolojik planlarını dahil etmeye çalışan AKP hükümetinin Suriye topraklarında başlattığı operasyonun Türkiye’nin güvenliği ve ulusal çıkarları ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Evet, Suriye’de ABD ve onun “müttefik” olarak gördüğü unsurlar tüm bölge halkları için olduğu kadar Türkiye için de tehdittir. Ancak Türkiye de ABD’nin müttefiki bir NATO üyesi durumundadır ve ABD’nin, NATO’nun Türkiye’deki askeri varlığını sorgulamayan bir hükümetin Suriye’deki tehditlerden söz etmesi iki yüzlülüktür.

Evet, Suriye’de çok sayıda “terör örgütü” vardır ama Türkiye’nin şu anda birlikte operasyon yaptığı Özgür Suriye Ordusu da o terör örgütlerinden birisidir. Özgür Suriye Ordusu yıllarca ABD tarafından desteklenmiştir ve şimdi ABD’nin desteklediği bir başka oluşum olan PYD ile çatıştırılmaktadır.

Suriye devleti “ben sizi istemiyorum” derken, “uluslararası hukuka uygunluk”tan söz etmeye kalkan AKP hükümeti ve onun “Şam’da namaz kılmak” sevdalısı lideri, bugünkü operasyonu neyle açıklarsa açıklasın, Suriye’nin çıkar bölgelerine bölünmesini isteyen emperyalist planlara hizmet etmektedir.

Halkımızın hamasete, milliyetçi demagojiye karnı toktur. Suriye, emperyalist projelerden, büyük güçler arası çıkar çatışmalarından ve bölgenin gerici güçlerinden arındırılmalıdır. Bunu yapacak olan da Suriye halkıdır.

Bu yüzden diyoruz ki, çekin Suriye’den elinizi. 

Türkiye Komünist Partisi

Merkez Komitesi