Tarsus'ta 'tarikatlar ve cemaatler' dağıtılsın etkinliği

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketinin "Türkiye de tarikatlar ve laiklik mücadelesi" başlıklı etkinliği Tarsus Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Eğit-Der genel başkanı Mustafa Demir ve emekli yargıç Vedat Eslek konuşmacı olarak katıldı.

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketinin "Türkiye de tarikatlar ve laiklik mücadelesi" başlıklı etkinliği Tarsus Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Eğit–Der Genel Başkanı Mustafa Demir ve emekli yargıç Vedat Eslek'in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

Konuşmasına eğitimde gerici uygulamaların kökeni ve buna karşı verilecek mücadelenin tarihsel dayanaklarını ele alan Mustafa Demir, Türkiye'nin kolay yok edilemeyecek bir seküler damara sahip olduğunu belirtti.

Demir, gericiliğe karşı verilecek mücadelenin bir sınıf savaşımı olduğunu, laikliğin kazanılması gereken bir değer olduğunu vurguladığı konuşmasında liberal tezlere karşı uyanık kalmaya davet etti.

Vedat Eslek ise konuşmasına bir gün önce yaşamını yitiren Küba Devrimi'nin efsane lideri Fidel Castro'yu anarak başladı.

Konuşmasında, tekke ve zaviyelerin gerçekten kapatılmadığını, gericilikle gerçek bir hesaplaşmaya getirilmediğini belirten Eslek, hukukta yaşanan ve hayata geçirilmeye çalışılan gerici uygulamalara dikkat çekti.

Eslek, konuşmasını Aydınlanma Hareketinde mücadele çağrısı ile sonlandırdı.