Solcu Liseliler'den 'Erdoğan şovu'na yanıt: Yüzünüzü görmek istemiyoruz!

Okulların açıldığı ilk gün "15 Temmuz darbe girişimi" bahanesiyle gerçekleştirilen "Erdoğan ve AKP propagandasına" Solcu Liseliler'den sert yanıt geldi. Yapılan açıklamada, "Yüzünüzü görmek istemiyoruz" denildi.

Haber Merkezi

Bugün okulların açılmasıyla birlikte, liselerde "15 Temmuz darbe girişimi" bahanesiyle düzenlenen Erdoğan ve AKP şovuna Solcu Liseliler'den çok sert bir yanıt geldi. Solcu Liseliler, "Yüzünüzü Görmek İstemiyoruz" başlıklı bir açıklama yayınladı.  

Milli Eğitim Bakanlığı'nca liselerin açıldığı ilk haftanın "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası" olarak ilan edilmesinin ardından, okulların ilk gününde Erdoğan ve AKP propagandası yapan broşürler öğrencilere dağıtıldı. Pek çok yerde liseliler, broşürlere ve etkinliklere tepki gösterdi.  

Solcu Liseliler'in yaptığı açıklamada, yapılanlar fırsatçılık olarak nitelendirildi ve "Katillerinizi, hırsızlarınızı, tecavüzcülerinizi de alıp defolup gidin okullarımızdan ve ülkemizden" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde: 

Kol kola girip senelerdir sinsi sinsi sırıttınız.

İtaat etmeyi, boyun eğmeyi, şükretmeyi öğütlediniz. Şifrelerle, hırsızlıkla hayatımızı çalmaya yeltendiniz. Tecavüzcü ensarcıları üzerimize saldınız. Çaldıkça çaldınız, semirdikçe semirdiniz.

Birbirinize ne istediyseniz verdiniz. Biz yoksullaştıkça siz zenginleştiniz, biz öldükçe siz yaşadınız…

İmam Hatiplerinizle, kokuşmuş dershaneleriniz, evlerinizle hayatımızın her bir yanını işgal ettiniz. ‘Abileriniz’, ‘ablalarınızla’ çocuk yaşta üzerimize çöreklendiniz. Hırsızlığı, gericiliği, tecavüzcülüğü normalleştirmek için.

Elbirliğiyle ülkemizi savaşa soktunuz. Bizleri kardeş halkları öldürmeye, ölmeye yolladınız.

Kan, para ve Amerikancılık için birbirinizle boğazlaştınız. Şimdi de utanmadan demokrasi kahramanı olarak okullarımızda karşımıza dikildiniz.

Bu boğazlaşmayı fırsat bilip ilerici, aydınlanmacı öğretmenlerimize saldırıyorsunuz. Okullarımızdan uzaklaştırıyor, bizlerden koparmaya çalışıyorsunuz; yerlerine başka kirli cemaatlerin yobazlarını doldurabilmek için...

“Emri ben verdim” diye meydanlarda avaz avaz bağıran, Berkin’in katili ve suç ortakları...

Yüzünüzü görmek istemiyoruz!

Sizi uyarmıştık. Sırtımızı dönüyoruz demiştik. Anlamadınız.

Kendinizi çok güçlü sanıyorsunuz fakat yanılıyorsunuz.

Siz, ancak biz liseliler ayağa kalkana kadar güçlüsünüz.

Gericiliğiniz, ülkemizin laik birikimi örgütlenene kadar güçlü.

Siz geçmişsiniz, bizse gelecek. Siz karanlıksınız bizse aydınlık.

Siz yenileceksiniz. Ancak yobazlıkta yarıştığınız ikiz kardeşinize değil, bize yenileceksiniz. Yani aydınlanmaya, laikliğe, sosyalizme yenileceksiniz.

Şimdi, bir kez daha söylüyoruz.

Katillerinizi, hırsızlarınızı ve tecavüzcülerinizi de alıp defolup gidin okullarımızdan ve ülkemizden.

Yüzünüzü görmek istemiyoruz!