RedHack, Berat Albayrak'ın maillerine nasıl ulaştığını açıkladı

RedHack, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Berat Albayrak’ın maillerinin ele geçirilmesi eyleminin detaylarını anlattı.

RedHack, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Berat Albayrak’ın maillerinin ele geçirilmesi eyleminin detaylarını anlattı.

Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın mailleri, geçtiğimiz günlerde Redhack tarafından ele geçirilmiş ve kamuoyuyla paylaşılmıştı.

RedHack, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada, eylemin başlama tarihinin 16 Haziran 2016 olduğunu söyleyerek eyleme dair detaylara yer verdi.

RedHack’in açıklamasının tam metni şöyle:

-Bilgi Özgürdür-

Halkımıza;

Devrimci mücadelenin bir ayağı olarak Sanal ortamda 19 yıllık bir mücadelenin sonucu ve Devrimci Dayanışmanın bir ürünü olarak #RedHack, sizlerin bilgi alma ve gerçekleri öğrenme hakkınız için çalışıyor. Bu kapsamda işbirlikçi AKP Hükümetinin önemli bir ayağı olarak “Damat” Berat Albayrak’ın mail hesaplarına sızma eylemi gerçekleştirilmiştir. Eylemin gelişim süreci hakkında bilgilendirme yapmak istiyoruz. Eylemin başlama tarihi 16 Haziran 2016 tarihinde daha önceden sızdığımız AKP’li bir Tüccarın mailine gelen “forward” edilmiş bir Berat Albayrak maili olarak kabul ediyoruz. Mail uzantısındaki açıklama ile Cep telefonunu ve doğal olarak işletim sistemini öğrendik. IOS işletim sistemi kullanan Berat Albayrak’ın maili üzerinden taslak bir çalışma başlattık. Saldırı için kullanılan yazılım dilleri “C++, Java”, kullanılan programlar; Keylogger, MS Office Word Exploit. Java ile kodlanan bir keylogger yazılımını MS Office Word dosyasının içine entegre ederek kendisine “Fake mailler” üzerinden bildiğimiz AKP yönetici ve bakanlarının mail adresleri üzerinden gönderdik. İlk veriler 29.06.2016 tarihinde Berat Albayrak’ın IPAD’in den gelmeye başladı. Bu dönemde iki sorunla karşılaştık. Şifre kayıt eklentisi kodladığımız exploit içerisinde hata verdi ve veri alamadık. Sadece Keylogger kayıtlarını alabildiğimiz bu dönemde süreci takip etmeye devam ettik.

Berat Albayrak’a Toplam 17 tuzak mail gönderdik. 20.08.2016’da Iphone telefonundan da loglar gelmeye başladı ve asıl süreç başlamış oldu. E-Mail adreslerinin şifresi aynı olduğundan diğer maillerine erişim sorunu yaşamadık. Doğrulama kodlarını da gece operasyonlarında temin edip mail arşivinden silerek durumun farkedilmesini kısa sürede olsa engelledik. 23.09.2016 Tarihinde durum fark edilince şifreler sıfırlanıp muhtemelen de Telefon ve Tablet formatlanınca bilgileri Eylemsel anlamda duyurmaya başladık. Ele geçirilen toplam 17.324.507 KB (17.3 GB) E-Mail için çalışmalar Muhalif Basın ile paylaşılarak başlamıştır. Ele geçirilen E-maillerin başlangıç tarihi 24.04.2000’dir. Mail içeriklerinde Torpil, Rüşvet, İhale takipçiliği, Kabile Devleti anlayışı ve Medya yöneticilerinin yalakalığına tanıklık ettik. Operasyon uzmanlıklarımız gereği birden fazla KızılHacker’ın ortak operasyonu olarak devam etmektedir. 1 aylık süreç içerisinde Berat Albayrak’ın mailleri üzerinden bir çok Bürokrat, Siyasetçi ve Gazetecinin bilgisayar, telefon ve maillerine erişim sağlamış bulunuyoruz. Devam eden sızmalar nedeniyle operasyon güvenliği için geldiğimiz aşamayı ve mevcut sızmaları aktarmıyoruz.

Mehmet Ali Yalçındağ Yalan Söylüyor! 2 yıl boyunca aralıksız mailleştiği ve raporlar sunduğu Berat Albayrak’a “Günlüklerimdi, oynamışlar” diye komik bir savunma yapması ise sadece Halkımızın zekasıyla alay etmektir. Onbinlerce dolar verdiği danışmalarının, ortalama bir yalan bulmak için 2 gün süre kullandıkları düşünülürse, bu kadar aptalca bir savunma bulmalarını sadece komik buluyoruz! Aylarca kendi hesabından Bakana ve danışmanlara mail atılacak ve haberi olmayacak mı? Saldırı Sürecinde halkımızın bilgi hakkı ve Devrimci mücadeleye katkıları ölçüsünde devam edecektir. Gerek görülen noktalarda Halkımızın örgütleriyle iletişim içinde bilgilendirmeler yapılmaktadır.

RedHack, sınıf savaşında taraf olmayan hiç bir unsurla ilişki içine girmemiştir, girmeyecektir! Bizim arkamızda Halkımız var ve Halkımıza güveniyoruz. “Dediğini yapan, yaptığını savunan” bir mirası taşıyoruz. Egemenler korkuyor. Kirli, çarpık ve kaypakça ilişkileri ifşa olunca elleri ayaklarına dolaştı. Korkularında haklılar, her internete bağlandıklarında, her e-maillerini açtıklarında “acaba?” diye soracaklar. O “Acaba?” nın adı RedHack’tir. Devlet Rehin alma stratejisi izliyor! 7 Masum üzerinden bizi tehdit ediyor. Rehinelere işkence ederek “ders vermeye” ve Halkta bize karşı tepki oluşmasını hedefliyorlar. Birkez daha belirtmek istiyoruz, Ellerinde ki rehinlerin RedHack ile hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Tüm kadrolarımız güvende ve görevleri başındadır. Bunu kendileri de çok biliyor. Hakkımızda en ufak fikirleri yok, bilgi yok, belge yok. Yalakalık uğruna Köpekleşen bürokratların üstlerinden azar işitmemek için buldukları tek çözüm, daha önce defalarca masumiyeti kanıtlanmış insanları OHAL’den faydalanıp rehin almak olmuş. Ne masumları sizin elinize, ne de yaptıklarınızı yanınıza bırakmayacağız. 7 Masum insanın rehin tutulduğu her 1 dakikayı not ediyoruz. Namuslu, Onurlu bir düşmanımız olmadığını biliyoruz. Savaşacaksanız, Buradayız! Elinizin altında milyonlarca dolarlık sistemler ve imkanlar var ama Sosyalistlerin karşısında çaresiz kaldınız ve bu sizi çıldırtıyor! Çıldırın, Kudurun…

RedHack vurmaya, hesap sormaya devam edecek.

Yaşasın RedHack

Yaşasın Marksizm-Leninizm

Kahrolsun Faşizm

RedHack Gözaltıları Yalnız Değildir!