Okullarının imam hatibe dönüştürülmesine karşı veliler ayaklandı

Bursa Karacabey’de okullarının imam hatip okuluna dönüştürüleceğini duyan veliler okullarının dönüştürülmemesi için harekete geçti. Veliler okul önünde yaptıkları büyük eylemle okullarının şimdiki haliyle eğitime devam etmesini istedi.

Bursa Karacebey’de bulunan Şehit Tayfur İlkokulu’nun ana binasının imam hatip okulu olarak eğitime devam edeceğini duyan veliler dün okul önünde bir araya gelerek, okullarının dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini haykırdılar.

“Okuluma dokunma” sloganlarıyla yapılması planlanan gerici dönüşümü protesto eden veliler okul önünde basın açıklamasında bulundular.

Bursamuhalif.com'da yer alan habere göre, okul aile birliği başkanı Serap Buran, “Okulumuz ana binasının İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülmesi ve ileride de tamamının dönüştürülme projesi okul öğretmenlerimize ve idarecilerimize bildirilmiştir. Mevcut öğrencilerin bu durumdan etkilenmeyeceği, sadece önümüzdeki eğitim-öğretim yılında daha az sayıda öğrenci kaydı yapılacağı, mevcut sınıfların önce birleştirilerek, sonrada şube sayılarını azaltarak, kademeli olarak ileriki yıllarda da Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu olmayacağı endişemiz vardır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce alınan bu karardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden veliler “Sözü edilen İmam Hatip Ortaokulu geçen sene eğitim gördüğü 14 Eylül Ortaokulu’nda neden bu yıl da devam etmiyor? Cumhuriyet İlkokulu’nun 3 binası, Atatürk İlkokulu’nun da 4 binası varken, ilçede boş sınıfları olan daha nice okul mevcut olduğu halde neden bizim okulumuz? Bizim öğretmenimize hangi hakla ‘tayin isteyip gidin’ diyebiliyorsunuz? Bu okulu bu hale getiren bizleriz. Bu okulu ve öğretmenlerimizi asla bırakmayacağız. Bu karar bir dayatmadır. Öğrenci velilerine, öğretmenlere, idarecilere danışmadan alınan bu dayatmayı kabul etmiyoruz. Her türlü itiraz yolunu ve demokratik protesto hakkını değerlendireceğiz. Okulumuza dokundurtmayacağız" şeklinde konuştular. 

KAYMAKAM DİNLEMEKLE YETİNDİ
Okul önünde açıklamanın ardından Karacabey Kaymakamlığı’na yürüyen veliler kaymakamla görüşmek istedi.

Veliler içinden seçilen temsilciler önce kaymakam yardımcısı ile görüştü. Kaymakam yardımcısı velilerin dilekçe vermelerini isterken kaymakam ise velileri sadece dinlemekle yetindi. Ayrıca kaymakamın görüşme sırasında içeriye gazetecileri almamasından rahatsız olan veliler, görüşmelerden net bir sonuç alamadıklarını belirttiler.