Murat Karayılan: Artık onları yenebiliriz, bu süreci elimizden kaçırırsak...

PKK yöneticisi Murat Karayılan, son yaptığı açıklamada "artık onları yenebiliriz" derken "Bu süreci elimizden kaçırırsak kaçan tren gibi ne kadar peşinden koşulsa da yakalanamaz" ifadelerini kullandı.

ANF'de yer alan habere göre, PKK yöneticisi Murat Karayılan bir radyo progamında açıklamalarda bulundu. Operasyonlara ilişkin konuşan Karayılan, "Onların en özel güçleri bile çaresiz kalmıştır ve birbirlerine girmişlerdir. Çünkü ilerleyemiyorlar. Bu hegemonik devlet anlayışı zayıflamış; artık onları yenebiliriz" dedi.

"Bu süreci elimizden kaçırırsak kaçan tren gibi ne kadar peşinden koşulsa da yakalanamaz" şeklinde konuşan Karayılan, "Artık bahar geldi; hiçbir Kürt genci evinde kalmamalı, bu kutsal mücadeleye katılmalıdır" ifadelerini kullandı.

"İçinde olduğumuz süreçte AKP öncülüğündeki Türk sömürgeciliği en zayıf dönemini yaşıyor" diyen Karayılan, "Eskiden NATO arkalarındaydı. Tüm devletler arkalarındaydı. Kürdistan’ı işgal eden her dört devlet birbirleriyle ittifak halindeydiler. Bunun için halkımız ne zaman başkaldırdıysa, başını kesiyorlardı. Fakat bugün AKP’nin elinde o imkanlar yoktur. Bu bizim için fırsattır" dedi.