'Mor Beyin' tuzağı geçtiğimiz hafta açıklanmıştı: Bylock tuzağı nasıl çalışıyor?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 11 bin 480 kişinin telefonuna iradesi dışında Bylock yüklendiğini açıklandı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, haftasonu yaptığı açıklamada konuyu gündeme getirmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Bylock açıklaması sonrası tartışma büyüyor.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, geçtiğimiz hafta CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtlamış ve Cemaat'in ByLock tuzağı olarak bilinen “Mor Beyin” aplikasyonu ile ilgili bir açıklama yapmıştı.

Feyzioğlu şunları söylemişti:
"Ekim 2017’ye kadar bilinmeyen bir olay tespit edildi. FETÖ tespit edileceğini anlayınca, 2014'lerde bir program geliştirmiş. 'Mor Beyin' diye, 'morbeyin.com' Bunun altına çeşitli aplikasyonlar yerleştirmiş. Namaz saatlerini sorduğunuz, Türkçe-İngilizce sözlük aplikasyonu, müzik uygulaması indirmiş...

Siz hiç alakanız yok FETÖ ile evinizden işinize giderken müzik dinleyeyim diyorsunuz, namaz saatini merak ediyorsunuz. Herkesin dünya görüşüne göre bir şey var.

Oraya girdiğinizde sizi Bylock'un yurtdışındaki sunucusuna 1 piksellik basit bir şey indirerek yönlendirmiş ve 1-2 saniye telefonunuz ByLock ile bağlanmış görünüyor.

Bu aplikasyonun kullanıldığı ortaya çıkınca, Yargıtay da çok önemli bir karar verdi. Dedi ki; 'Sadece bir bağlantı kurmak yetmez, kullanıcı kimliği alması gerekir ve mesaj içeriklerini görmeliyim. Yani mesajlaşmadıysa, telefonuna da indirmediyse olmaz' dedi."