Mimarlar, Kaçak Saray'la mücadele arşivini halka açtı: Binlerce belge var

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, başından beri sürdürdüğü Kaçak Saray'la mücadele arşivini, kurulan bir internet sitesinde halkın kullanımına sundu. AOÇ dosyası ve Kaçak Saray'la mücadele sırasında oluşan yazılı ve görsel birikimin bulunduğu sitede binlerce belge bulunuyor.

Haber Merkezi

Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) dosyasını ve Kaçak Saray'la mücadele arşivini www.aocmucadelesi.org sayfasında halka açtı.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 44. Dönem Yönetim Kurulu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bilginin iktidar olduğu ve giderek tekelleşip kirlendiği bir süreçte, ulusal ve uluslararası ortamlara yayılan ve toplumla buluşan AOÇ dosyası ve Kaçak Saray'la mücadelenin kuşkusuz en önemli stratejik kararlarından birisi, bilginin şeffaflaşması, hızlı hareket edilmesi ve kamuoyu ile paylaşılmasıydı. Mücadele sürecinde biriktirdiğimiz tüm bilgi ve belgeleri herkese açıyoruz" dedi.

BİNLERCE BELGE VAR

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyetin özgürlükçü değerlerinin kurucu mekanı olan Atatürk Orman Çiftliği'nin kuruluşunun 91. yılında, Atatürk Orman Çiftliği kaynakları, birikimleri, arşivleri, belgeleri, görselleri, haritaları, krokileri, fotoğrafları, yayınları, makaleleri,  AOÇ, Kaçak Saray ve Ankapark mücadelesi sürecinde açılan davaların hangi aşamada oldukları, mücadele sürecinde gerçekleşen eylemler, basın toplantıları, basın haberleri, tv haberleri ve binlerce belge bilgi bu internet sitesinden herkesin kullanımına sunulmuştur. Mahkeme kararlarına rağmen, Atatürk Orman Çiftliği alanlarına yapılan Kaçak Saray, Ankapark ve AOÇ arazisi iken Gazi Üniversitesine, oradan TOKİ'ye ve sonrasında ABD Büyükelçiliğine verilen AOÇ arazilerini bilgileri ise, güncel mücadele aksları olarak sayfa içerisinde ayrıca ele alındı. Yüreği yanımızda olan herkese teşekkürlerimizle birlikte, AOÇ'nin özgürleşeceği günlere olan inancımızla, mücadelenin bilgisini yaygınlaştırmak amacıyla www.aocmucadelesi.org paylaşımlarınıza sunuyoruz."

ARŞİVE DESTEK OLABİLİRSİNİZ

AOÇ mücadelesi arşivinin desteklenmesinin talep edildiği açıklamada, "Atatürk Orman Çiftliği mücadelesi arşivi desteklerinizle daha da büyüyecek,  internet adresinden sayfayı inceleyerek, fotoğraf, belge, bilgi, harita, proje ve benzeri bilgileri [email protected] adresine gönderebilirsiniz" denildi.