Komünist Parti buluşması: Karanlığa meydan okuyorlar

Komünist Parti, 17 Nisan Pazar günü gerçekleştireceği kitlesel buluşmaya hazırlanıyor. İstanbul'da yapılacak toplantı konusunda parti yöneticilerinden bilgi aldık.

Komünist Parti, 17 Nisan Pazar günü, İstanbul'da Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenleyeceği kitlesel toplantıya hazırlanıyor.

“Karanlığa Meydan Okuyoruz” adıyla düzenlenen toplantı saat 15.00'de başlayacak.

Geçtiğimiz haftalarda, “Gerçekler Erdoğan'dan Güçlüdür” sloganıyla bir kampanya başlatan Komünist Parti, “Hırsıza hırsız, katile katil diyoruz” başlıklı bir metinle son dönemde sayısı 2000'i bulan “Cumhurbaşkanı'na hakaret” davalarını teşhir etmişti. Çok sayıda parti yönetici ve üyesi hakkında da siyasi eleştiri ve suçlamaları nedeniyle açılmış hakaret davası var.

Sözü geçen metin, parti üye ve yöneticilerinden 50 ismin imzasıyla duyurulmuş ve kitlesel imzaya açılmıştı.

 

Komünist Parti, yine geçtiğimiz haftalarda üniversitelerdeki etkinliği ve ülkenin çeşitli kentlerinde düzenlediği protestolarla gündemde oldu. Özellikle Erdoğan ve yakınındaki gerici kişilere dönük siyasi çıkışları nedeniyle güvenlik güçleriyle de sık sık karşı karşıya gelen Komünist Parti, gözaltıları, tutuklama tehditlerini yine etkili bir kamuoyu çalışması ve mahkeme salonlarının içine olduğu kadar dışına da taşınan hukuk mücadelesiyle etkisiz kıldı.

Toplantı ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Komünist Parti Merkez Komite üyesi Mehmet Kuzulugil şunları söyledi: “1 Mayıs'tan kısa bir süre önce yapacağımız kitlesel buluşma, gericiliğe, emperyalizme ve sömürüye karşı mücadelenin asıl önemli güç kaynağı olan işçi sınıfının kaynayan ülke siyasetindeki öneminin altını çizecek.

Karanlığa meydan okuyan bir işçi sınıfı partisinin mücadele çağrısı, bu ülkenin kaderini değiştirecek yegane yolu gösteriyor.

Gericilikle hesabımızı görmek zorundayız. Gerici karanlığı başımıza saran, kifayetsiz muhterisleri siyasette hakim kılan sermaye düzeni ve emperyalist güçlerdir. Ülkemizin geleceğini, aydınlanma mücadelemizi geçmişimizi karartanlara emanet etmeyeceksek, komünist partiyi güçlendirmek zorundayız.

Türkiye'nin geleceğini, Pencaplı ABD savcısı değil, bu toprakların emekçileri çizecek. Ve elbette bunun içinde güçlenen bir sınıf partisi önem taşıyacak. Türkiye'nin Komünist Partisi önemli olacak.

17 Nisan'daki buluşmamız, inanıyoruz ki, yoldaşlarımıza, dostlarımıza güç verecek, inanç verecek, ufuk verecek.

Komünistlerin yeri Türkiye'nin Komünist Partisi'dir.

Emeğin ve insanlığın kurtuluşu partinin mücadelesindedir. Çok iyi biliyoruz: Dostlarımız, emekçi halkımız bu partinin soluğunun kesildiği, zorlu engellerle boğuşurken güçten düştüğü bir dönemin kapandığını görüyorlar. Şimdi onlara bunun ötesini göstermenin zamanı. 96 yıllık koşunun yeni bir etabına nefesi güçlenmiş, inancı pekişmiş olarak giriyoruz.”

Toplantı organizasyonu ile ilgili görüştüğümüz parti yetkilileri toplantı davetiyelerinin parti örgütlerinden temin edilebileceğini bildirdi.