Kadınlar sizi unutmayacak: İşte müftü nikahı destekçisi STK'lar

AKP'nin kadın derneği KADEM, müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesini bir grup STK ile birlikte yayınladığı açıklama ile savundu.

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesine, AKP'nin kadın derneği KADEM'den destek geldi.

Sümeyye Erdoğan'ın kurucusu olduğu KADEM, 'Kadınlar için ‘Nüfus Hizmetleri Kanununa sahip çıkıyoruz' başlığıyla bir açıklama yayınladı.

Bir grup sivil toplum kuruluşunun (STK) imzası ile yayınlanan açıklamada; "Ülkemizdeki yaygın davranış kalıpları ve evlilik teamülleri pek çok kişinin evlilik birliğinin sağlanması hususunda dini nikâh ritüellerini gerekli ve yeterli bulduğunu göstermektedir. Medeni Kanun bağlamında evlendirme yetki ve görevine sahip memurların kapsamı genişletilerek, Medeni Kanun kapsamındaki resmi nikâh işlemlerinin kolaylaştırılması ve yaygınlaştırılması için vatandaşlara ilave bir seçenek daha sunulmakta, seçim de kişinin tercihine bırakılmaktadır" ifadeleri yer aldı.