İşte yeni HSK'nin yedi yeni üyesi

16 Nisan referandumuyla değişen anayasa kapsamında yenilenen Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) ilk üyeleri belli oldu. 7 üyeden 5'inin AKP, 2 üyenin de MHP'nin istediği isimler olduğu öğrenildi.

16 Nisan referandumuyla değişen anayasa kapsamında yenilenen Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) ilk üyeleri belli oldu.

Üyeler arasındaki tek kadın olan 42 yaşındaki Songül Yazar oldu. Meclis’in seçtiği üyeler önümüzdeki hafta göreve başlayacak. 

Anayasa değişikliğiyle yapısı yenilenen Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) ilk üyeleri belli oldu. Meclis'te önceki gece yapılan ilk tur oylamada adaylar üçte iki çoğunluğu (367 milletvekili) bulamadı. İkinci turda beşte üç (330) desteğini bulan isimler, yeni üyeler oldu.

Sözcü'de yer alan habere göre 7 üyeden 5'inin AKP, 2 üyenin de MHP'nin istediği isimler olduğu öğrenildi. Yeni üyelerden Cafer Ergen'in milli görüş çizgisinde olduğu, Hamit Kocabey'in Bahçeli'nin avukatı olduğu ifade ediliyor. Yeni üyelerden Yaşar Şimşek'in özgeçmişinde “17-25 Aralık sonrasında çıkarılan kritik yasaların hazırlanması ve kanunlaşması sürecinde Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürü olarak üstlenilen vazife” yazıyor.