İstanbul Aile Hekimliği Derneği'nden açıklama

Bahçelievler'de görevli olduğu sağlık merkezinden çıkıp evine giden doktor Ebubekir Arslan, 3 kişinin bıçaklı ve sopalı saldırısına uğraması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Saldırıya dair İstanbul Aile Hekimliği Derneği bir açıklama yayımladı.

İstanbul Bahçelievler'de görevli olduğu sağlık merkezinden çıkıp evine giden doktor Ebubekir Arslan, 3 kişinin bıçaklı ve sopalı saldırısına uğraması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Saldırıya dair İstanbul Aile Hekimliği Derneği bir açıklama yaptı.

İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kutbettin Demir, saldırıya dair şunları söyledi:

"Dün sağlıkta şiddetin örgütlü, planlı şekline maruz kalan Bahçelievler Zafer Aile Sağlığı Merkezi doktorlarından Ebubekir Arslan, mesai bitimi sağlık merkezinin hemen karşısındaki bakkal dükkanına uğrayıp alışveriş yaptıktan sonra, evine doğru yürürken kendisini takip eden üç şehir magandası tarafından sopalı, bıçaklı alçakça saldırıya uğramıştır, darp edilmiştir. Aile hekimi arkadaşımızın sağlık durumunun iyi olması tek tesellimizdir. Ama biz iyi değiliz, iyi olmayacağız. ‘Sağlıkta  şiddet en öncelikli sorunumuzdur’ derken ne derece haklı  olduğumuz  ortadadır. Bir kez daha tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımızı, Meslek odalarımız ve sendikalarımızı hiç bir bahaneye sığınmadan bu konuda birlik olmaya, tek ses olmaya çağırıyoruz.” 

'YASA ACİLEN ÇIKARILMALIDIR'

Dr. Demir, “Sağlık Bakanlığı en değerli kamu hizmetlerinden birini yerine getiren sağlık çalışanlarına güvenli bir çalışma ortamı oluşturmalıdır. Bir an önce caydırıcı bir Sağlıkta Şiddet Yasası çıkarılmalıdır. Ertelenmiş, paraya çevrilmiş ya da açıklanması geriye bırakılmış hükümlerle, hukuk bu şiddetin önüne geçemeyecek, darp edilenin içine su serpemeyecektir. Geçmiş olsun ve kınama mesajlarının işe yaramadığının bilincindeyiz.” diye sözlerini tamamladı.