Hüseyin Aygün'den Ovacık'a dair kınama açıklaması

Hüseyin Aygün, Ovacık'ta yapılan bombalı saldırıya dair açıklama yaptı. Aygün saldırıyı kınadığını söyleyerek, yapılan saldırının masumlara zarar verdiğini söyledi.

Haber Merkezi

Hüseyin Aygün, Dersim'in Ovacık ilkesinde yapılan, 9 sivilin yaralandığı saldırıya dair açıklama yaptı.

Halkların Birleşik Devrimci Cephesi (HBDC) tarafından üstlenilen saldırıyı kınayan Aygün, sosyal medya hesabı üzerinden şunları söyledi:

"Dersim'den Merhaba,
2 gündür Dersim'deyim, kısa bazı gözlemler:
Pazartesi günü Ovacık'ta yaşanan bombalı saldırıda 9 sivil yaralandı. Mesut Toprak (34) gözünü kaybetme riskiyle karşı karşıya. Bir yaşlı kadının bacağında 5 ayrı şarapnel parçası, gençler ve kadınlarda hafif yaralar var. 3 kişinin Dersim ve Elazığ hastanelerinde tedavileri sürüyor. 
Bu insanlıkdışı eylemi Halkların Birleşik Devrimci Cephesi (HBDC) adlı örgüt dün üstlendi. Bu örgüt bir kaç ay evvel PKK öncülüğünde Kandil Dağı'nda kuruldu. PKK liderlerinden Duran Kalkan, 'AKP'ye karşı HBDC'yi kurduklarını' 12 Mart 2016 tarihinde açıklamıştı.
HBDC dün yayınladığı bildirisinde, 'Başarılı bir eylem yaptık, 4 özel harekâtçıyı öldürdük, devlet güçlerinden daha fazla da yaralı var' demiş. Bildiride sivil 9 yaralının lafı bile yok. 
Oysa yaralananların hepsi sivil, Yaşar Dede olarak Ovacık'ta tanınan büyüğümüzün evi yandı-yıkıldı, özel harekatçı veya polis de ölmüş değil, kaldı ki polis ölse ne olur? 'Zafer' mi kazanılır? Yoksa bu kirli-kanlı savaş Saray'ın ve Erdoğan'ın değirmenine su mu taşır? Neticede HBDC'nin bildirisinde verilen bilgiler gerçek dışıdır.
Halk bu tür eylemlere karşı tepkili, sivil toplum örgütleri, partiler, sendikalar, baro suskun. Herkes korku içinde. 
Bu insanlıkdışı eylemin başka bir sonucu ise 'Türkiye solu' diye bilinen bazı ögütlerin PKK'nin bir aparatı haline geldikleridir. Daha da vahimi ise sol örgütlerde, eylem tarzı yönünden Ortadoğululaşma ve IŞİD'leşme eğiliminin ortaya çıkmasıdır. Bu çok tehlikelidir, hem AKP'ye ve IŞİD'e yarar sağlar, hem de Mesut Toprak gibi masumlara ağır zarar verir. 
Saldırıyı kınıyoruz, yaralılara acil şifalar diliyoruz."