Hrant Dink soruşturmasında 4 kişiye 'FETÖ' tutuklaması

Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayeti soruşturması kapsamında, nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 7 şüphelinin sorgulamaları tamamlandı.

Nöbetçi hakimlik, cinayetin işlendiği dönemde Trabzon İl Jandarma Komutanı olan Albay Ali Öz ile jandarma istihbarat görevlisi Astsubay Veysel Şahin, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Ecevit Emir ve Uzman Jandarma Adem Sarıgöl'ün "FETÖ/ PDY'ye üye olma" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Böylece, dava kapsamında tutuklanan şüpheli sayısı 14'e çıktı.

Diğer şüphelilerden o dönem Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Tefik Cantürk yurtdışına çıkış yasağı konularak, jandarma istihbarat görevlisi olan Önder Aras ve Uzman Jandarma Osman Kırçalı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakimlik, tutuklanan şüphelilerin sevk edildiği "kasten öldürme" suçu yönünden tutuklanma talebini ise dosyadaki mevcut delil durumuna göre reddetti.