Fethullah Gülen'in tüm kitapları yasaklandı

Fethullah Gülen'in kitapları, CD, DVD ve diğerlerinden oluşan 672 eseri yasaklandı. Basım, dağıtım ve satışının yasaklanması, piyasadakilere el konulmasına karar verildi.

DHA

Fethullah Gülen tarafından yazılan kitaplar ile CD, DVD ve diğer elektronik materyallerden oluşan 672 eser hakkında basım, dağıtım ve satışının yasaklanması ve piyasada elde edilenlere el konulmasına karar verildi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan başvuruda, Gülen’in, "halk üzerinde din adamı kisvesi altında sempati toplamak, örgüte eleman kazandırmak" amaçları ile yazdığı düşünülen 672 kitap, CD, DVD ve diğer elektronik materyallerin “terör örgütü propagandası” suçunu içerebileceği belirtildi. 

Başvuruda, terör örgütü propagandası oluşturabileceği değerlendirilen kitap, CD, DVD ve diğer elektronik materyallerden oluşan 672 adet eserin Basın Kanunu’nun 25/2 maddesi uyarınca basımı, dağıtımı ve satışının yasaklanması, piyasada elde edilenlere el konulması talep edildi. 

Kararı değerlendiren Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, bu talebi kabul ederek Gülen tarafından yazılan kitaplar ile ona ait CD, DVD ve elektronik materyallerin satışı, dağıtımı ve basımının yasaklanmasına, piyasada elde edilenlere de el konulmasına karar verdi.