Erdoğan'dan Afrin açıklaması: Harekat her an başlayabilir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Topunuz gelin, ne olursanız olun tepenize ineceğiz, bunun başka çaresi yok. Obüslerle vuruyoruz, vurmaya da devam edeceğiz' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ciner Grubu tarafından yapılan Kazan Soda Elektrik Üretim Tesisi'nin açılış töreninde konuşuyor.

"15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminin hedeflerinden biri de ekonomimizdi. Türk milleti, ekonomik saldırı karşısında da dimdik duruş sergiledi" diyen Erdoğan, "Ne yaparlarsa yapsınlar bizi engelleyemeyecekler, bunun bilinmesini istiyorum. Biz Türkiye'yiz, sıradan bir çadır devleti değiliz. Bu millet küllerinden doğmuş, tarih yazmış bir millet" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Kıçı kirli bazıları sınırda bize tehdit sallıyor. Türkiye'yi kendi kabuğuna çekmek istiyor. Topunuz gelin, ne olursanız olun tepenize ineceğiz, bunun başka çaresi yok. Obüslerle vuruyoruz, vurmaya da devam edeceğiz. Kendi kararımızı verdik, şu anda da operasyonlar devam ediyor. Kendi kararımızı kendimiz verdik, veriyoruz. Hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar 2023 hedeflerimize varmamıza mani olamayacaklar" diye konuştu.

ABD'YE YANIT: BAYRAKLARI KENDİNİZ İNDİRİN Kİ...

Müttefikimiz dediğimiz bir ülke tüm ikazlarımıza rağmen sınırlarımız boyunca bir terör ordusu kurmakta ısrar ediyor. Türkiye sınırı boyunca kurulacak bir terör yapılanmasının Türkiye'den başka hedefi olabilir mi? Amerika'nın artık niyetini açıkça ifade etmesinden memnuniyet duyarız. Bir ülkenin başındaki kişi, yetkilileri, sorumluları bize beraber mücadele edeceğimizi söylüyorsa bu bizim için anlamlı bir sözdür. Aksi ortaya çıkana kadar da biz bu söze bağlı kalırız. Bize düşen bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır. Orada 30 bin kişilik bir terör örgütü kurmuş.

Terör örgütünün üslerindeki bayrakları kendiniz indirin ki, biz size teslim etmek zorunda kalmayalım.

TSK en kısa sürede Afrin ve Münbiç meselesini Allah'ın izniyle halledecektir. Harekat her an başlayabilir.