Erdoğan: Şehide, gaziye ihtiyaç var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'ne dair açıklama yaparak, "AB'ye alınmamamızın sebebi belli. Ekonomiyle alakası yok, tamamen inancımızla alakalıdır" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, DEİK Genel kurulu'nda konuşarak, "Milli seferberlik dediğim 'eline silahı al' değil. Ekonomimizi güçlendirmek için yapılan çalışmalar, fedakarlıkları kastediyorum" dedi.

"Bu kritik dönemde yatırımlarını erteleyenler, Türk ekonomisine saldıranlarla aynı saftadır. Yerli paraya geçecek, oyunları bozacağız" diyen Erdoğan, "3.5 yıldır ülkemize yönelik her saldırının ekonomik kriz çabasıyla birlikte gerçekleştirildiğine tanık olduk. Kurdaki dalgalanmaya karşın 15 Temmuz'da milletimizin yaptığı gibi kararlı bir duruş ortaya koymak zorundayız" şeklinde konuştu.

'SÜREKLİ FAİZİN DÜŞÜRÜLMESİNDEN SÖZ EDİYORUM'

"Yatırım yapın, TL'ye geçin, üretin, istihdam yaratın diyorum" diyen cumhurbaşkanı "o yüzden sürekli faizin düşürülmesinden söz ediyorum. Kamu bankaları dahil, faizlerin düşürülmesini istedim. Girişimcinin yatırım yapmasına fırsat hazırlamazsak nasıl olacak. Bu ülkede yatırım olması lazım. Zor şartlarda yatırım durursa ülke durur" dedi.

"Terör örgütleriyle mücadeleye az para gitmiyor" diyen Erdoğan, "zengin Batı nerede? Hani insan hakları? Akdeniz'de, Ege'de 6 bine yakın insan öldü. Bir dertleri var mı? 3 milyar euro söz verdiler. Nerede? Bunların insanlık diye bir dertleri yok" diyerek Avrupa Birliği'ne yönelik açıklamalarda bulundu.

'ŞEHİDE GAZİYE İHTİYAÇ VAR'

Erdoğan, "güvenli bölge olmazsa Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa her zaman tehlikede. Kuzey Suriye'de devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Şehitlerimiz canımızı yakıyor ama bir toprağın vatan olması için şehide, gaziye ihtiyaç var" diyerek yaşanan ölümleri savundu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekonomide son dönemde bir durgunluk var. Sebeplerinden bir kısmı siyasi hesaplaşma, bir kısmı 2008'de başlayan küresel ekonomik sıkıntılardır. Türkiye'nin küresel ticaret içindeki payı gittikçe artıyor.  İnovasyona, yüksek teknolojili ürünlere ağırlık vermezsek dış ticaret hedeflerine ulaşamayız. Ulusal hesap sistemimiz revize edildi. Mevcut ekonomik göstergeler yeniden ayarlandı. Büyüme oranımız yüzde 5.9 olarak düzeltildi. Türkiye'nin büyüme sıralamasındaki yeri 51'incilikten 12'inciliğe yükseldi. AB'ye alınmamamızın sebebi belli. Ekonomiyle alakası yok, tamamen inancımızla alakalıdır. Onlar Romanları Fransa'dan gönderdiler. Biz iç içe yaşıyoruz. bir sıkıntımız yok."