Erdoğan, AKP'li eski milletvekilini Ege Üniversitesine rektör atadı

AKP Genel Başkanı Erdoğan, 2007'de Edirne'den AKP milletvekili seçilen Necdet Budak'ı Ege Üniversitesine rektör olarak atadı.

soL-İzmir

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 2007'de Edirne'den AKP milletvekili seçilen Necdet Budak'ı Ege Üniversitesine rektör olarak atadı. 

Necdet Budak, 22 Şubat 2017'de bir önceki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in danışmanlığına atanmıştı. Budak, atama kararından sonra "Sayın Faruk Çelik’e danışman olarak atandım. Bana böyle bir görevi tevdi eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımızdan Allah razı olsun. İnşallah rabbim layıkıyla bu ülkeye ve millete hizmet etmeyi nasip eder" açıklaması yapmıştı. 

KİMDİR? 

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başlayan Budak, 1990-1994 yılları arasında Amerika Birleşik Devletlerinden kazandığı burs ile Nebraska Üniversitesinde Bitki Islahı ve Genetiği konusunda doktora derecesini aldı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde profesör unvanını alan Budak, 2002 ve 2007 seçimlerinde Edirne milletvekili seçildi. Budak, 2012'den itibaren TOBB'un finanse ettiği Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfında (TEPAV) Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü direktörü olarak çalıştı. 

GÖRME ENGELLİLERE DÖRT GOL ATTI

Necdet Budak'ın adı kamuoyunda, 2008 yılında görme engellilere attığı dört golle gündeme geldi. 2008'de Engelliler Haftası kapsamında milletvekillerinden oluşan Meclisspor ile Başkent Görme Engelliler Spor Takımı sembolik bir dostluk maçı yaptı. Bu karşılaşmada maçtan önce jest yapmayı planlayan milletvekilleri, ilerleyen dakikalarda hırslandılar. Futbol topu bacaklarının dibine düşene kadar görme imkanı olmayan engellileri yenmek için heyecana kapılan milletvekilleri maçı 7-3 kazandı. Bu maçta engellilere dört gol atan milletvekili de Necdet Budak oldu. Vekillerin maçı 7-3 aldığını öğrenen dönemin Aile ve Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, sahaya çıkan 11 milletvekiline tek tek mektup gönderdi. Çubukçu, sitem dolu bir dil kullanarak, "Bu büyük başarınızı kutluyorum. Bu yöndeki başarılarınızın devamını bekliyorum. Unutmayın, galiptir bu yolda mağlup olan" dedi. Çubukçu cümlelerinin sonuna ünlem koydu.