Diyarbakır'da gerici miting!

Diyarbakır'da, Peygamber Sevdalıları isimli gerici platform tarafından "Kutlu Doğum Haftası" bahanesiyle miting düzenlendi. Kentte yapılan herhangi bir toplumsal tepkiye ve eylemlere izin vermeyen valiliğin, gericilere kapsını açtığı miting alanı ise Newroz Parkı oldu.

Diyarbakır'da, şeriatçı Hüda-Par'a yakınlığı ile bilinen Peygamber Sevdalıları isimli dinci platform tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftasi etkinlikleri, merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan Newroz Parkı'nda yapıldı.

Mitinge çevredeki illerden pek çok gerici gelirken, gericiler AKP'nin atadığı kayyum tarafından yönetilen Diyabakır Büyükşehir Belediyesi'nin otobüsleri ile ücretsiz taşındı. Harem- selamlık yapılan mitingde, sık sık tekbir sesleri duyuldu.

Etkinlikte konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Yahya Oğraş şu ifadeleri kullandı:

"Kuran ve sünnetin hakem olmadığı yerde hak ve adaletten söz edilemez. İslam ümmetinin birbirlerini bırakıp, kafir ve zalimlerden hak ve adalet beklentisi zillettir. İçinde bulunduğumuz parçalanmışlığın genel sebebi müslümanlar arasındaki ihtilaflardır. Müslümanlar kendi sorunlarının çözümlerini küfür öncülerine havale edemez. Hak ve adalet islam kardeşliğine sarılmaktır. Sorunların çözümü siyasi kazanımlara feda edilmemelidir."