'Che ile Koşuyoruz' Halk Koşusu tamamlandı

Küba Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği öncülüğünde, José Martí Küba Dostluk Derneği'nin organize ettiği "Che İle Koşuyoruz" Halk Koşusu tamamlandı.

Küba Devrimi’nin tarihsel önderlerinden Ernesto Che Guevera’nın doğum yıldönümü için Küba Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ööncülüğünde, José Martí Küba Dostluk Derneği’nin (JMKDD) organize ettiği “Che ile Koşuyoruz” Halk Koşusu tamamlandı.

Eymir gölü etrafından yapılan koşuya 110 koşucu katıldı. Koşu ilk bitiren erkeklere, kadınlara ve en genç koşucuya ödüllerini Küba Cumhuriyeti Ankara Konsolosu Mayvet González Fernández ve Üçüncü Sekreter Abel Martínez Grandio takdim etti. Ödül töreninden önce koşuya katılanlara seslenen Konsolos Mayvet González Fernández, Comandante Che için yapılan bu koşunun Küba halkı için büyük bir anlamı olduğunu, koşuya katılan herkese Küba Halkı adına teşekkür ettiklerini aktardı.

Törenin ardından koşuya katılanlar kendileri açısından  bu koşunun tekrarlanmasını istediklerini elçilik ve JMKDD temsilcilerine aktardılar.