Bursa'da gazetecinin evine polis baskını: Evi arandı, gözaltına alındı!

Bursa'da internetten yayınlanan dijital gazete Bursamuhalif.com'un editörü Ozan Kaplanoğlu’nun evine bu sabah polis tarafından baskın düzenlendi. Gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle avukatlarına dosya içeriğiyle ilgili bilgi verilmedi.

Bursa'da internetten yayınlanan dijital gazete Bursamuhalif.com'un editörü Ozan Kaplanoğlu'nun evine bu sabah polis baskını düzenlendi.

7.30 sularında Kaplanoğlu’nun evine düzenlenen baskında araştırmacı tarihçi Raif Kaplanoğlu’nun çalışmalarının bulunduğu hard disklere de el konuldu. "Terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla gözaltına alınan Kaplanoğlu Terörle Mücadele Şubesi’ne götürülmek üzere gözaltına alındı.

AVUKATLARINA DOSYAYLA İLGİLİ BİLGİ VERİLMEDİ!

Avukatları dosyada gizlilik kararı bulunduğunu, bu nedenle dosyayla ilgili bilgi alamadıklarını belirtti. Avukatlar gizlilik kararına da itiraz da bulunacaklar. Kaplanoğlu’nun bugün içinde ifadesinin alınıp yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Gazetec Ozan Kaplanoğlu, 1 Mayıs'ta Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi kortejiyle yürümüş ve "Gazetecilik suç değildir yargılanamaz" pankartı önünde fotoğraf çekilmişti.