Bir bildiri de Vefa Lisesi'nden: Karanlığa sırtımızı dönmeye hazırız!

İstanbul Erkek Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Galatasaray Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi'nin ardından Vefa Lisesi öğrencileri de bir bildiri yayımladı. Bildiride "diğer okullarla beraber karanlığa sırtımızı dönmeye hazırız!" dendi.

Haber Merkezi

Türkiye'nin aydınlanma tarihinde izler bırakmış en köklü liseleri bir bir AKP karanlığına karşı seslerini yükseltiyor. Yandaş müdüre sırtını dönen İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin yayımladığı bildirinin ardından, Galatasaray Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi de bildiri yayımlamıştı. Şimdi de Vefa Lisesi öğrencileri "Vefalı Öğrenciler" imzalı bir bildiri kaleme aldı.

İşte "benzer sorunlardan yakınan diğer okullarla beraber karanlığa sırtımızı dönmeye hazırız!" denen bildirinin tamamı:

KAMUOYUNA DUYURU
144 senelik köklü bir çınar olan ve Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz vermeden eğitimini sürdüren Vefa Lisesi öğrencileri olarak “Proje Okul” adı altında okulumuzda yapılan kısıtlamalardan hoşnut olmadığımızı ve bu kısıtlamalara karşı sessiz kalmayacağımızı belirtmek isteriz.  
Biz  tarihi boyunca ülke menfaatlerini en üst düzeyde tutan, akademik başarılarımızla adımızdan söz ettiren; bilim,sevgi,hoşgörü anlayışından ödün vermeyen ve kendi fikirlerini başka fikirlere saygı duyarak oluşturmuş bir ailenin fertleriyiz. Farklı siyasi ve dünya görüşlerini bir arada demokratik bir şekilde barındırabilen Vefa Lisesi’nde bu çok seslilik, çok renklilik belli bir güruh tarafından yok edilmeye çalışılmaktadır
Biz ve bizim gibi adından söz ettirmiş köklü okulların son yıllarda maruz kaldığımız baskılara karşı duruşumuzun asla değişmeyeceğini göstermeyi vazifemiz biliriz.
Bu bildiriyi yazma amacımızı özetleyecek olursak;
- Vefa Lisesi adıyla bütünleşmiş geleneksel etkinliklerimize engel olunmak istenmektedir. 14 senedir düzenlemekte olduğumuz geleneksel şenliklerin gerçekleştirilmesi, tutar yanı olmayan bahanelerle okul müdürümüz tarafından engellenmiştir.
- Eğitim camiasında bir geçerliliği olmayan kişi ve kuruluşların yanlı düşüncelerini öğrencilere empoze etmek amacıyla vermek istedikleri konferanslar okul müdürümüzce desteklenmiş, bütün okulun katılımı zorunlu tutulmuştur.
- Her bireyin hür iradesiyle hareket etmesini destekleyen bu koca çınarın öğrencileri, okul müdürü tarafından kılık kıyafet konusunda birtakım tehdit ve aşağılamalarla baskı altına alınmak istenmiştir.
Bütün dayatmalara, tehditlere, aşağılamalara karşı, Vefa’lı öğrencilerin senelerdir oluşturduğu ilkeler doğrultusunda, çizgimizden asla sapmadan bu sorunlara tüm Vefa camiası olarak tepkimizi ortaya koymaktayız.
Benzer sorunlardan yakınan diğer okullarla beraber karanlığa sırtımızı dönmeye hazırız!
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​VEFALI ÖĞRENCİLER