Alevileri katletme çağrısı yapan Abdulkadir Şen Marmara Üniversitesi'nde ne araştırıyor?

Son dönemde AKP ile ilgili pek çok skandalda ismi geçen Marmara Üniversitesi'nde doktora yapan ve Muş Alparslan Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olan Abdulkadir Şen, Suriye Ordusu'nun Halep'te zaferini ilan ettiği dakikalarda twitter hesabından cihatçıların Halep hezimetine karşı Türkiye'deki Alevileri hedef alan tehditler savurdu ve katliam çağrıları yaptı.

Haber Merkezi

Üniversitelerde AKP'ye karşı en küçük itirazlar dahi bastırılmaya çalışılıyor ve bu amaçla üniversiteler 12 Eylül'den daha sıkı bir kıskaca alınmışken, AKP üniversitelerinin ve akademisyenlerinin skandalları bitmek bilmiyor.

Adı Tayyip Erdoğan'ın meçhul diploması, Berat Albayrak'ın tezini bir akademisyene yazdırması ve tezi yazan kişinin terfi alması, mezuniyeti tartışılan Erdoğan'ın mezunlar derneğine üye yapılması gibi pek çok tartışmalı olaya karışan Marmara Üniversitesi'nin adının geçtiği bir rezalet daha yaşandı.

Halep'in Suriye Ordusu tarafından cihatçıların işgalinden kurtarıldığı ve Halep meydanlarında halkın zaferi kutlamaya başladığı dakikalarda Marmara Üniversitesi'nde doktora yapan ve Muş Alparslan Üniversitesi'nde araştırma görevlisi Abdulkadir Şen, Twitter'dan Türkiye'deki Alevilere dönük katliam çağrıları yaptı.

Şen'in cihatçılara destek için yazdığı mezhepçi ve kan kokan mesajlar şöyle:

Sık sık yandaş kanallarda "Batı bazı ÖSO gruplarını laikleştirdi" gibi değerlendirmeler yapan Abdulkadir Şen hakkında herhangi bir idari ve hukuki adım atılıp atılmayacağı merak konusu.