AKUT'tan 'Beyaz Miğferler' açıklaması

soL'un "Beyaz Mİğferler" haberinde adı geçen AKUT bir açıklama yaparak, verdiği eğitimlerin uluslararası kurumlar ve Dışişleri Bakanlığı onaylı olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

Suriye'de faaliyet yürüten ve El Kaide bağlantısı aşikar olan White Helmets (Beyaz Miğferler) isimli gruptan Kızılay'a "teşekkür" gidince, soL bunu haberleştirmişti.

Daha sonra Kızılay'dan gelen tekzipte, Beyaz Miğferler'in AKUT tarafından eğitildiği açıklanmıştı.

soL'un AKUT'a ulaşma çabaları sonuçsuz kalmış, kurumdan konuyla ilgili bilgi alamamıştık.

AKUT, konu hakkında bir açıklama yaparak, eğitimlerin ABD, Britanya ve Japonya'ya bağlı kurumların öncülüğünde ve Türk Dışişleri'nin tavsiyesiyle yapıldığını söyledi.

Proje için "dünyada ilk defa uzmanlarımız tarafından aktif savaş alanında sivil arama-kurtarma ve enkaz müdahalelerinin bir eğitim programı olarak geliştirildi"  diyen AKUT, "BM OCHA ve INSARAG tarafından da acil durumlara müdahale ve sivil halkın desteklenmesi anlamında örnek proje olarak kabul görmüş ve yayınlanmıştır" ifadelerini kullandı.

"Projenin bir sonucu olarak kurtarılan her bir insan için büyük gurur duymaktayız" diyen AKUT, eğitime katılanların nasıl seçildiğine ya da Beyaz Miğferler'e ilişkin herhangi bir değinide bulunmadı.

AKUT'un açıklamasının tamamı için tıklayınız.