AKP, kapattığı 'cemaat' okullarını imam hatip yapıyor!

AKP, "darbeci" diyerek kapattığı cemaat okullarını imam hatibe çevirmeye devam ediyor. Samsun'da Fethullah Gülen cemaatine ait Feza Berk Koleji'ni kapatarak Milli Eğitim'e devreden AKP, bu okulu imam hatip lisesi yaptı. Geçen hafta benzer bir gelişme Manisa'da yaşanmıştı.

soL-Samsun

AKP, "darbeci" diyerek kapattığı cemaat okullarını imam hatibe çevirmeye devam ediyor. Samsun'da Fethullah Gülen cemaatine ait Feza Berk Koleji'ni kapatarak Milli Eğitim'e devreden AKP, bu okulu imam hatip lisesi yaptı. 

Samsun Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Valiliğe yazdığı resmi yazıda, kanun hükmünde kararnameyle kapatılan Feza Anadolu Lisesi ve Feza Fen Lisesi'nin bulunduğu binanın Atakent İmam Hatip Lisesi'ne tahsisi konusunda "olur" istedi. Aynı yazıda Atakent İmam Hatip Lisesi'nin boşalttığı binaya Esenevler İmam Hatip Hatip Ortaokulu'nun taşınacağı belirtildi. 

Yazıda ayrıca, kapatılarak el konulan Feza Berk Anadolu Lisesi, Feza Berk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Feza Berk Fen Lisesi'nin bulundupu binaların Mithatpaşa Anadolu Lisesi'nin taşınacağı; Mithatpaşa Anadolu Lisesi'nin boşalttığı binaya da imam hatip ortaokulu açılacağı vurgulandı. 

MANİSA'DA DA CEMAAT OKULU İMAM HATİBE ÇEVRİLMİŞTİ

Geçen hafta benzer bir gelişme Manisa'da yaşanmıştı. "FETÖ" operasyonları kapsamında kapatılan Fethullah Gülen cemaatine ait Özel Şehzade Mehmet Koleji, birkaç hafta aradan sonra "Kız İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi" olarak açılmıştı.