AKP 'darbeci' diye kapattığı cemaat kolejini kız imam hatip lisesi yaptı!

Manisa'da "FETÖ" operasyonları kapsamında kapatılan Fethullah Gülen cemaatine ait Özel Şehzade Mehmet Koleji, birkaç hafta aradan sonra "Kız İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi" olarak açıldı.

soL-Manisa

Manisa'da "FETÖ" operasyonları kapsamında kapatılan Fethullah Gülen cemaatine ait Özel Şehzade Mehmet Koleji, birkaç hafta aradan sonra "Kız İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi" olarak açıldı. 

Manisa'nın merkez Yunusemre İlçesi'nde Fethullah Gülen cemaatine ait olduğu bilinen Şehzade Mehmet Koleji'ne, Milli Eğitim tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında el konuldu. El konulan okul, birkaç hafta sonra "Manisa Kız İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi" olarak yeniden açıldı. 

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, "Darbeyi fırsata çevirmek isteyen Milli Eğitim, el koyduğu okulu Manisa Kız İmam Hatip Lisesi'ne çevirdi. Zaten Manisa’da mevcut okulların bazıları imam hatibe dönüştürülmüştü. Türkiye genelinde eğitimin dinselleştirilme çabaları, Manisa’da daha ileri boyuta taşındı. Kız İmam Hatip Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi adıyla eğitime başlanacak olması, neyin amaçlandığının göstergesidir. Fen lisesi ve sosyal bilimler ile imam hatip lisesinin birleştirilmesiyle ne amaçlanmaktadır? İmam hatip ile fen lisesi, sosyal bilimler lisesinin ne gibi ortak yönü bulunmaktadır" dedi. 

Eğitim Sen Şube Başkanı Demirel, proje okulu olarak açılmak istenen Kız İmam Hatip Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi ile ilgili olarak görüştükleri Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül'den, okulun 19 Eylül'de eğitime hazır hale geleceğini öğrendiklerini belirterek şunları söyledi:

"Eğitimde merkeze dini referans alıp bilimden uzaklaşırsanız daha fazla sorun ile karşılaşırsınız. Laik eğitim, eğitimde olmazsa olmazdır. Bundan uzaklaşmak dünyadan kopmak, sorgulayan, üreten bireyler yetiştirmemek olur. Eğitimde amaç bu olmamalıdır. Eğitim Sen olarak bu uygulamadan bir an önce vaz geçilmesini bekliyoruz ve istiyoruz. Velilerin ve toplumun büyük bölümünün böyle düşündüğüne inanıyoruz. Parasız, bilimsel ve laik eğitim mücadelemiz sürecek."