AKP çocuk yurtlarını kapatıyor: Korunmaya muhtaç çocuklar tarikat evlerine mi yerleştirilecek?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, korunmaya ve bakıma muhtaç çocukların barındığı yurtları kapatarak "çocuk evleri" modeline geçeceklerini duyurdu. Bakan'ın anlattığı dönüşüm projesi akıllara, "Korunmaya muhtaç çocuklar AKP yanlısı tarikat ve cemaat evlerine mi yerleştirilecek" sorusunu getirdi.

Haber Merkezi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, devlet koruması altında olup yetiştirme yurtlarında kalan yüzlerce çocuk için yeni bir "dönüşüm" planını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Dönüşümün önümüzdeki yıl tamamlanacağını söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Çocuklar yurtlarda 100-200 kişilik koğuşlarda değil, 5-6 kişilik çocuk evlerinde bakılacak" dedi.

Bakan Kaya'nın Habertürk gazetesine anlattığı bu proje, akıllara "Çocuklar AKP yanlısı tarikat ve cemaat evlerine mi yerleştirilecek" sorusunu getirdi. 

BAKAN: BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ!

Koruyucu aile sayısının artmasını, bütün çocukların uygun şartlarda aile yanında yaşamasını istediklerini söyleyen Bakan Kaya, şu bilgileri verdi:

“Devlet olarak onlara her türlü maddi-manevi imkânı sunmaya çalışıyoruz. Büyük dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız 100-200 kişilik koğuşlarda değil, 5-6 kişilik 'sevgi' ve 'çocuk' evlerinde bakılacak. Bu dönüşümü yüzde 100 olarak sene sonunda gerçekleştireceğiz. Şu an 650 civarında çocuğun kaldığı yurtlar tamamen kapanıyor. ‘Çocuk Evleri’ ve ‘Çocuk Evleri Sitesi’ modeline geçiyoruz.”

Türkiye’de 13 binden fazla çocuğun devlet koruması altında olduğu öğrenildi. 

TARİKAT EVLERİ Mİ GELİYOR?

Türkiye'de AKP'li yıllarda, kimi tarikat ve cemaatlerin "dernek" ve "vakıf" adı altında öğrenci evleri açtığı, barınmaya muhtaç çocuk ve öğrencilerin bu ihtiyacını istismar ederek yandaş devşirmeye çalıştığı biliniyor.  Ensar Vakfı, Türgev, Tügva, AGD ve benzeri gerici oluşumların ülkenin dört bir yanında "öğrenci evleri" açtığı, bu evlerde bilim ve müfredat dışı çeşitli eğitimlerle AKP yandaşı ve militanı yetiştirdiği de bilinen bir gerçek. 

Bakan Kaya'nın "dönüşüm" diyerek anlattığı "Çocuk Evleri" projesinin de, dernek ve vakıf adı altında örgütlenen yandaş tarikat ve cemaatlere yasal zemin hazırlama operasyonu olabileceği tartışılıyor.