Tekyumruk, Metin Kurt Kütüphanesi açtı

Galatasaray taraftar grubu Tekyumruk, geçtiğimiz yıl yitirdiğimiz efsane sol açık Metin Kurt'un anısına Artvin'de "Metin Kurt Kütüphanesi" açtı.

Galatasaray'ın taraftar grubu Tekyumruk, Artvin Ardanuç'ta Metin Kurt Kütüphanesi açtı. Artvin Borçka'da açmayı planladıkları kütüphanenin engellemelerle karşılaşması üzerine Ardanuç'ta açıldığını duyuran Tekyumruk, kütüphane için destek verenlere de teşekkür etti.

Tekyumruk, "Metin Kurt abimizin dediği gibi atılan her golün emekçinin kalesine girdiği gerçeğini değiştirmek için mücadelemiz devam edecek" dedi.

Tekyumruk'un yayınladığı açıklama şu şekilde:

Yıllarca spor dünyasının kahramanlarına uzaktan ve hayranlıkla baktık. Çok sonralarıydı bizim de bir kahramanımızın olduğunu kavramamız. Futbolun da emekçisinin olduğunu ve bunların da söz hakkının olacağını söylediğinde her türlü engellemelere göğüs gerdi.

Oyunculuk hayatıyla mücadelesini sınırlamayan, oyunculuğundan sonra da duruşunu dimdik sürdüren kahramanımız Metin Kurt’un vefatından sonra ismini yaşatacağımız kütüphaneyi Artvin Borçka’ya açmaya karar verdik.

Hayattayken önüne çıkan engelleri bu sefer adını yaşatacağımız kütüphanenin de önüne bürokratik engeller koyarak sergilediler. Hedefimizin önüne koydukları engeller gideceğimiz ilçeyi değiştirdi sadece. Amacımız insanlara bilginin sıcaklığını ulaştırmaktı. Rotamızı Borçka’dan çok uzak olmayan ve sıcacık insanlarıyla bize kucak açan Ardanuç’a çevirdik.

Memleketin dört bir yanından aldığımız destekle bugün Metin Kurt Kütüphanesi’ni açmanın onuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ardanuç Belediye binası Aşık Efkari Salonu'nda belediye başkanı, yetişkinler ve çocukların katılımıyla 5326 kitapla beraber bilgisayar, projeksiyon cihazı, yazıcı ve anaokulu eğitici materyallerini bağışlayarak Metin Kurt Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdik.

Onların gönüllerinden aldığımız sevgi ve güçle Ardanuç’tan Metin Kurt ismini bırakarak geri dönüyoruz. Bugüne kadar Metin Kurt Kütüphanesi’ne destek sağlayan, maddi ve manevi yanımızda olan, kitabın yasaklanması değil okunması gerektiğine inanan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz.

Ardanuç Belediye Başkanı’na, halkına, bizi tebessümleriyle mutlu eden çocuklara Metin Kurt ismini emanet edip çizgisinden yolumuza devam ediyoruz. Metin Kurt Kütüphanesi’nin kurulmasında kitap bağışlayarak destek sunan kişi ve kurumlara, dayanışma konserimizi gerçekleştiren Kesmeşeker ve Çirkin müzik gruplarına, Metin Kurt Ailesi’ne ve kitaplarımızın buraya ulaşmasını sağlayan Artvin Ses otobüs firmasına teşekkür ederiz.

İnanıyoruz ve direniyoruz ki bu yolda artık Metin Kurt abimizin dediği gibi atılan her golün emekçinin kalesine girdiği gerçeğini değiştirmek için mücadelemiz devam edecek.

(soL - Haber Merkezi)