'Alex-Aykut krizini kaşıyanlar Fenerbahçe'yi ele geçirmek isteyenler'

Son dönemde sıkça tartışılan Alex-Aykut krizini ve Fenerbahçe’ye yönelik olarak süren şike davasını soL’a değerlendiren Fenerbahçe Taraftarlar Derneği Başkanı İlyas Bulcay, Alex-Aykut krizini kaşıyan ve öne çıkaranların Fenerbahçe’yi ele geçirmek için 3 Temmuz’da başlatılan davayı sürdürdüğünü dile getirdi.

Fenerbahçe Taraftarlar Derneği Başkanı İlyas Bulcay, Alex ve Aykut Kocaman arasındaki yaşanan problemi derinleştirmek için yazılan yazıların ve yapılan haberlerin ardında 3 Temmuz’da Fenerbahçe’ye karşı darbe yapmak isteyenlerin olduğunu söyledi.

"3 Temmuz'da Fenerbahçe'ye darbe yapıldı"
Fenerbahçe’de son dönemin en çok tartışılan konusu kuşkusuz Alex’in yedek kalması oldu. Uzun süre şike davasıyla uğraşan Fenerbahçe’de adeta ikinci bir krize neden olan Alex’in yedek kalışı ile ilgili basında birçok haber çıkarken, birçok gazetede yer alan “Bana yapılan muamelenin arkasında Başkan da var” sözleri tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı.

3 Temmuz’da Fenerbahçe’ye yönelik olarak düzenlenen şike baskınlarını, Fenerbahçe Kulübüne ve değerlerine karşı bir darbe olarak değerlendiren Bulcay, bu darbeyi yapmak isteyenlerin taraftarların mücadelesinin ardından geri adım atmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Süreç içinde kimi grupların kişisel kırgınlıklar dolayısıyla Fenerbahçe’yi ele geçirmeye yönelik olarak yapılan darbeye farklı baktığını belirten Bulcay, kendilerinin davaya bakışının Aziz Yıldırım ile ilgisi olmadığını, tamamen Fenerbahçe ve değerlerine ilişkin olduğunu söyledi.

"Alex-Aykut krizini kaşıyanlar darbecileri destekleyenlerdir"
Bulcay, son süreçte sıkça gündeme gelen Alex-Aykut Kocaman-Aziz Yıldırım krizine ilişkin ise Bulcay şöyle konuştu:

Bu süreç aynı mihraklar tarafından gündeme taşınıyor. Alex ve Aykut arasında ufak bir sorun olabilir ancak bu sorunu kaşıyanlar 3 Temmuz sürecinde darbecileri destekleyenlerdir. Fenerbahçe’yi ele geçirmek isteyenlerle şu anda Türkiye’yi ele geçirmek isteyenler aynı ve aynı operasyonu yürütüyor.

Biz Alex’in heykelini yapan ve yakın zamanda da açılışını yapacak olan taraftar grupları içindeyiz. O çok önemli bir oyuncu. Ancak buna karşın biz Aykut-Alex tartışmasında taraf değiliz. Buna karşın Aykut’un kendi takımını kurma hakkı olduğunu düşünüyoruz.

Alex krizinde neler oldu?
Galatasaray ile oynanan Süper Kupa finalinde Alex’in son anda ilk 11’e alınmasının ardından, futbolcunun Spartak Moskova maçında da yedek kalması takımda krize neden olmuştu. Daha sonra Alex’in Twitter’dan Teknik Direktör Aykut Kocaman’a hitaben attığı "Tek kelimeyle açıklamak gerekirse kıskançlık" şeklindeki mesajının ardından Brezilyalı futbolcu bu kez ligde oynanan Gaziantepspor karşılaşmasında ilk 18’e alınmamıştı.

Buna karşın Gaziantepspor karşılaşmasında taraftarların Alex’e yönelik tribünlerde yaptığı tezahürat, krizi başka bir noktaya taşırken, bu kez bizzat Başkan Aziz Yıldırım’ın anonsu ile taraftarlar durdurulmuş, ardından Alex ile Aziz Yıldırım kulüpte bir toplantı yapmıştı.

Bu toplantının ardından Alex, Spartak Moskova ile yapılan rövanş maçında oyuna sonradan dâhil olurken Twitter’dan attığı mesaj krizin devam ettiğini gözler önüne sermişti:

"Aykut Kocaman hiçbir randevumu kabul etmiyor. Ama bunun arkasında Başkan da var."

(soL - Spor)