AEK'lı futbolcunun skandal gol sevinci

Yunanistan'ın önde gelen futbol takımlarından AEK'lı bir futbolcu attığı gölü Nazi selamı vererek kutladı. Futbolcunun bu hareketi AEK'lı taraftarların tepkisini çekti.

Yunanistan futbolunun köklü takımlarından biri olarak bilinen AEK ile Veria takımı arasında 16 Mart günü oynanan lig maçında, AEK'lı oyuncu Yogos Katidis'in skandal gol sevinci maça damgasını vurdu.

Takımına kazandırdığı golün ardından sevincini, seyircileri Nazi selamı ile selamlayarak dile getiren Katidis'e, bir mülteci takımı olan AEK taraftarlarından büyük tepki geldi.

Katidis'in gelen tepkilerin ardından yaptığı açıklama ise “özrü kabahatinden beter” dedirtti.

“Taraftar daha fazla destek versin istedim”
Tepkilerin ardından önce Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Ben onun Nazi selamı olduğunu bilmiyordum. Bilsem yapar mıyım? Faşizmden tiksiniyorum" diye yazan Katidis'in, sonrasında bir televizyon programına yaptığı açıklama ise bu ifadeleri ile çelişti.

"Bu şekilde selam verdim çünkü kalabalıklar bize daha çok destek versin istedim. Benim için başka bir anlama gelmiyor” diyen AEK'lı futbolcu, “Bir partiyi, Altın Şafak'ı simgeleyen bir selam ve taraftarlar golü bizimle birlikte daha güçlü kutlasın diye yaptım" diye konuştu.

Yunanistan'daki son seçimlerde parlamentoya girmeyi başaran neonazi Altın Şafak partisi, ırkçı eylemleri ile sık sık gündeme geliyor ve Nazi selamını kullanıyor.

Öte yandan Katidis, bu yaptığı açıklamayla da taraftarların en azından bir bölümünün Altın Şafak sempatizanı olduğunu ima ediyor.

İşte o video:


Naziler kurşuna dizmişti
1924 yılında İstanbullu Rumlar tarafından kurulan AEK (Athlitiki Enosis Konstantinoupoleos-yani İstanbul Atletik Birliği), “mübadele” ile birlikte göç etmek zorunda kalan Rumlar tarafından da destekleniyor.

Fenerbahçe'nin efsanevi golcüsü Lefter Küçükandonyadis'in de kısa bir süre top koşturduğu AEK'nın tarihindeki trajik olaylardan biri de Nazilerin 1944'te Yunanistan'ı işgali sırasında yaşanmıştı. O dönemde AEK formasını giyen Spiros Kondulis, 1 Mayıs 1944'te Kesaryani'de Naziler tarafından kurşuna dizilen 200 kişiden birisiydi.

Katidis'in AEK tarihiyle bağdaşmayan bu hareketi ile ilgili olarak AEK yönetiminden henüz bir açıklama gelmedi.

Yunanistan Futbol Federasyonu Katidis’e ömür boyu milli takımlardan men cezası verdi.

(soL- Spor)