Adana Demirspor taraftarı büyük yürüyüşe hazırlanıyor

Adana Demirspor'da kongreye üç gün kala AKP ve MHP ablukası sonucu sahte 145 üyenin yapılmasıyla yönetimin oluşturulmasına taraftar grubu tepki gösterdi. Takımın taraftar grubu Şimşekler Grubu 11 Temmuz'da Adana'da, "Taşeron Yönetim İstemiyoruz" adı altında büyük yürüyüşe hazırlanıyor.

Adana Demirspor'un Bank Asya'ya çıkmasının ardından yapılan kongrede alınan kararlar ve yeni yönetim taraftarın büyük tepkisine neden oldu. Kongreye üç gün kala yapılan sahte 145 üye ile başlayan ve MHP ve AKP ablukasıyla devam eden sürece ilişkin Adana Demirspor taraftarı 11 Temmuz Çarşamba günü, "Boyun Eğmiyoruz! Taşeron Yönetim İstemiyoruz" adıyla büyük bir yürüyüş düzenliyor.

Binlerce Demirsporlu Gökoğlu'nu istemedi
Sekiz yıllık özlemine son vererek Bank Asya'ya çıkan Adanademirspor'da sular ısınıyor. Kongre'de kulübü borç batağına soktuğu ve usulsüz transferlerle yolsuzluk yaptığı iddia edilen Mehmet Gökoğlu'nun yeniden başkanlığa aday olması taraftarın tepkisine yol açtı. Adana Demirspor taraftarlarının Gökoğlu'nun adaylığına karşı geçtiğimiz günlerde başlattığı imza kampanyasına ilk günden itibaren binlerce Demirsporlu imza atarak destek verdi.

Gökoğlu'na ilk destek MHP milletvekilinden geldi
Kulübü trilyonlarca lira borçlandıran Gökoğlu ve yönetimine karşı yükselen tepkilerin ardından Gökoğlu'na ilk destek MHP'den geldi. MHP milletvekili Seyfettin Yılmaz mecliste yaptığı konuşmada Gökoğlu'nun mutlaka başkan olması gerektiğini ve bunu istemeyenlerin ideolojik davrandığını söyledi.

Adana Demirspor'un taraftar grubu Şimşekler, Yılmaz'ın demeçlerinin doğruyu yansıtmadığını, Adana Demirspor'un bu tarz yalanlara dün olduğu gibi bugün de boyun eğmeyeceğini ifade etti. Yılmaz'ın Gökoğlu'nun mutlaka başkan olması gerektiğine ilişkin açıklamasına de yanıt veren grup "Gökoğlu'nun çevresinde neden bu kadar MHP'li üst düzey yönetici var? Bunun cevabını verir misiniz" dedi.

11 Temmuz'da "Taşeron Yönetim İstemiyoruz" yürüyüşü
Adana Demirspor'un birinci lige çıkmasının ardından para babalarının gözlerini kulüplerine dikmesinden şikayetçi olan taraftarlar Gökoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini belirterek 11 Temmuz Çarşamba günü "Taşeron Yönetim İstemiyoruz" yürüyüşüne çağrı yaptı.

Çağrıda, "Yıllardır kulübün üstüne kabus gibi çöken, Adana Demirspor'un karanlık yüzüne karşı temiz ve güçlü bir Demirspor için yapacağımız onur yürüyüşüne sen de katıl ve zalime geçit verme" denilerek 11 Temmuz günü saat 19:00'da Atatürk Parkı'nda olunacağı belirtildi.

(soL - Adana)